Rákellenes poliszacharidok

0
2581

Természetes és „mesterséges” antioxidánsok viszonya a rákgyógyításban és a rákmegelőzésben

A szabad gyökök kivonása a szervezetből elősegítheti
a rákosodó sejtek túlélését, mivel azoknak szabad gyökökre van szükségük ahhoz,
hogy elpusztítsák önmagukat, még mielőtt tumorsejtekké válnak.

Professzor dr. Fachet József rákkutató-immunológus, az MTA orvostudományok doktora; Varga Gábor Dipl.-Kfm.

Az előző rákellenes poliszacharid hatóanyagokat bemutató írásunkban utaltunk arra, hogy a nem poliszacharid alkotóelemű mesterséges antioxidáns-, vitamin-, ásványianyag-, nyomelemkomplexumok rákbetegeknél és dohányzóknál akár károsak is lehetnek, megrövidíthetik a túlélési időt és növelhetik a daganatok kiújulásának valószínűségét. Jótékony rákmegelőző hatásuk csak a nem dohányzó egészséges férfiaknál kimutatható, míg nőknél ebben az esetben sem. A hagyományos mesterséges antioxidánsok megkötik a szabad gyököket.

A szabad gyököknek viszont fontos szerepük van a károsodott, elrákosodó sejtek önpusztításának megvalósításában. A szabad gyökök kivonása a szervezetből elősegítheti a rákosodó sejtek túlélését, mivel azoknak szabad gyökökre van szükségük ahhoz, hogy elpusztítsák önmagukat, még mielőtt tumorsejtekké válnak. Ezzel magyarázható, hogy a kutatók több tanulmányban is úgy találták, hogy a mesterséges antioxidáns komplexumok fogyasztása rákbetegeknél és dohányzóknál megrövidíti az élettartamot és elősegíti a daganatok terjedését, illetve azok kiújulását.

Ezzel szemben a természetes speciális poliszacharidok képesek az egészséges sejteket antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédeni, míg a rákos sejtek elpusztítását azzal is elősegíthetik, hogy bizonyos immunsejtek célzott, rákellenes szabadgyök-képző hatását serkentik. Rendkívüli rákellenes hatásukat az is fokozza, hogy képesek a rákos sejtek vérellátásának gátlására is. Ez a viszonylag új felismerés segíthet a rákbetegek túlélését elősegítő és életminőségét javító módszerek kidolgozásában, amelyben a legértékesebb természetes rákellenes poliszacharid hatóanyagok, mint pl. a Patkónyelv kivonat, helyet fognak kapni. (Ez a hatóanyag jelenleg csak a Vitanax PX-4 kapszulákban van jelen, amelyek négy különleges poliszacharidkivonat egyedülálló keverékét tartalmazzák.)

Az új hatóanyagok az immunerősítés és rákmegelőzés területén is szerephez juthatnak (pl. ImmunaX-C kapszulák).

Bővebb szakirodalmi info: www.vitanax.hu, www.max-immun.hu Tel.: 06-30/391-8080.

(X)