Baj, ha a partnerem mániákusan szereti a melleimet?

2010-05-10 15:58:05    

A partner magatartása gyakran annyira meglepi a nőt szeretkezés közben, hogy később sokk-szerűen éri a felismerés: tévedett, amikor társat választott.

Szerencsére azonban ezek a "húsba vágó" felismerések nem annyira gyakoriak, és általánosabbak azok az apróbb problémák, amelyek könnyen orvosolhatók, illetve amelyek nem is problémák - ha nem akként kezeljük őket.

"... Baj, ha közben valaki másra gondolok?"

A szexuális tárgyú fantáziálás teljesen normális dolog, sőt...Azonban ha X. úrral szeretkezik, és közben Z. úrra gondol, az bizony megkérdőjelezi kettejük intim kapcsolatának értelmét. Nem árt elgondolkodni, valóban a megfelelő emberrel bújik -e ágyba. Ha a válasz igen, próbáljon változtatni a rutinon. Ez bizony nem mindig könnyű - épp ezért van, hogy érdemes felkeresni egy szexuálterapeutát...

"Nincs kedvem az orális szexhez..."

Az ön számára a nemi szervek szájjal történő ingerlése "piszkosnak", tisztátlannak tűnik? Tudnia kell azonban, hogy az ilyen jellegű szexuális gyakorlat ma már igen elterjedt, és normálisnak tekinthető. Bízzon hát a másikban és önmagában: fogadja el a fellációt, mint az örömszerzés egyik módját. Ha szereti partnerét, feltételezhetőleg testét is szereti. Próbáljon meg túllépni az előítéleteken: a homlokcsók régóta elfogadott...De az orális szex is. Természetesen bizonyos fokú szexuális érettség szükséges hozzá, amihez idő kell. A két fél összeszokása is fontos e téren, és ha ez megvan, akkor majd belátja, hogy a szexuális gyönyörhöz nem csak a szokványos eszközökkel vezet az út. Fontos a bizalom és még inkább a szexuális vonzalom. Ne gondolkodjon a mamája fejével...

"...Mit tegyek, ha partnerem simogatása, kényeztetése leblokkol?..."

Egyes nők nem tudják elfogadni a simogatással járó fizikai kontaktust a férfi részéről. Ennek gyakori eredete bizonyos gyermekkori érzelmi hiányra vezethető vissza. A probléma ugyanakkor elhalványulhat, a rossz emlékek felidéződése megszűnhet, ha a szerelmesek között nagyon szoros a kölcsönös érzelmi kapcsolat.

Az is előfordul, hogy türelmetlenség kíséri ezeket a simogatásokat, és nemhogy szexuális izgalmat, de inkább idegességet eredményeznek. Azt tanácsoljuk, ha önnél is ez a probléma, hogy tegyék változatossá a szeretkezést, a simogatásokat váltsák fel sűrűn a szexuális izgalom-keltés más módjai. Nem mindig lehet babusgatással eredményt elérni...

"Normális-e, ha partnerem gyakorta inkább az anális szexet preferálná...?"

A pszichoanalitikusok szerint ez utóbbi a birtoklási vágy kifejeződése. Természetesen kizárt ez a mód, ha a felek erre nincsenek felkészülve, illetőleg a nő nem akarja. Ez esetben inkább erőszakos, semmint különleges szeretkezési módnak tűnik.

Ha mégis sor kerülne rá, akkor tanácsos előbb a szokott módon, a hüvely útján közösülni. Utána, ha lehet, amikor mindketten ellazultak, és kellően izgalmi állapotba kerültek, meg lehet próbálni ezt a módot is, de kizárólag nagy óvatossággal és finoman, lassan közeledve...Érdemes valamilyen síkosító szert is alkalmazni, mert a végbél, a hüvellyel ellentétben, önmagától nem elég síkos egy szexuális aktus lebonyolításához...

"... Normális, ha partnerem rendkívüli módon érdeklődik a pornó iránt?"

Gyakran rajtakapja a partnerét, hogy pornófilmet néz? Sűrűn talál a táskájában vagy az éjjeliszekrényén erotikus lapokat? Ne következtessen ebből arra, hogy szexmániás... És azt se higgye, hogy ez a "kedvtelése" Ön ellen irányul; azaz nincs önnel megelégedve szexuális téren, és emiatt nyúl "segédeszközökhöz"! Valószínűleg csupán egy kis változatosságra vágyik.

Tanácsos elgondolkodnia azon, hogy az önök közt lévő szexuális kapcsolat nem vált-e rutinná, és a partnere nem ezzel segít-e rajta? Kérdezze meg tőle bátran, nem unalmas-e a számára a szerelmi életük. És ha igennel válaszol, akkor újítsanak! Semmi értelme sincs azonban nyugtalankodnia amiatt, hogy a partnere kedveli a pornót...

"...Baj-e, hogy amikor ő eljut a csúcsra, azzal kész, vége...?"

Nagyon gyakran a férfi hamarabb éri el az orgazmust, mint a partnere. A nőnek ugyanis több időre van szüksége ahhoz, hogy a gyönyörérzés tetőfokára jusson. Ezért a férfinak inkább tartósabbá, hosszabbá kell tennie a szexuális együttlétet, semmint siettetnie. Amennyiben nem képes erre, szakemberrel tanácsos konzultálnia, mert a korai magömlés elég könnyen kezelhető. Ha azonban nem ez az oka, hanem egy egoista emberről van szó, aki csak magával törődik, akkor nyíltan, agresszivitás nélkül beszélje meg vele a dolgot. Mondja meg neki őszintén, hogy önnek sokkal több időre van szüksége a sikeres szeretkezéshez. Kérje, hogy tegye hosszabbá a szexuális előjátékot, mert így behatoláskor ön sokkal gyorsabban fog orgazmushoz jutni.

"... Mit tegyek, ha partnerem azt akarja, hogy előbb én simogassam?"

Ne aggódjék, ez nem valamiféle perverzió a partnere részéről! De ha ez az óhaja önt mégis zavarja, próbáljanak meg betartani bizonyos fokozatosságot. Kérje meg őt az első alkalommal, hogy kicsit simogassa önt. Másodjára, ha nincs mersze hozzá, hogy egyedül simogassa, kérje arra, hogy irányítsa a kezét. Még könnyebbé válik a helyzet, ha a simogatás az első időkben kölcsönös, és egyszerre valósul meg.

Győzze meg magát arról, hogy mindez intimebbé teszi a kapcsolatukat. Ugyanakkor ön is megmutathatja a társának, milyen helyeken simogassa, mivel szerez önnek örömöt. De ha Ön kezdi előbb a simogatást, ahogy a partnere kéri a szeretkezés elején, meglátja, később hajlik majd rá, hogy " kövesse" önt!

"... Baj-e, ha a partnerem mániákusan szereti a melleimet?"

A női mell a férfi szexuális sóvárgásának és vágyának egyik fő tárgya, amely a férfi rendkívül erős erotikus vonzerővel rendelkezik - bármilyen legyen is a mérete vagy a formája. Ha a partnere mániákusan szereti az önét, annak csak örülhet - hiszen sok nő arról panaszkodik szexológusának, hogy a partnere elhanyagolja a melleit.

Ezért nem szabad kétségbeesnie, ha a férfi túl sok időt szentel a mellének, nincs ebben semmi abnormális, sőt...

Forrás: Galenus

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!