Bombera Kriszta New York-ból hozta a példát

2010-11-13 09:00:00    

Bombera Kriszta szerint a new york-iak a budepestieknél sokkal előrébb tartanak a sétálás gyógyerejének felismerésében. Éppen ezért támogatja a “Séta van!” kampányt, amely a gyaloglásban rejlő lehetőségekre szeretné felhívni a figyelmet.


Szabadítsuk ki a várost felfedező szemeinkkel a közhelyek börtönéből

A sétáknak gyógyereje van. Már-már varázs. Egy erős séta évekkel hosszabbíthatja meg a sétálók, sőt a helyszín életét.” Az idézet Kemény Istvánnak Bartis Attila Séta című regényéhez írt ajánlójából származik, de akár a “Séta van!” kampány e heti, budai belvárosi sétajátékára is vonatkozhatna.

Bombera Kriszta, az M1 műsorvezetője szerint a new york-iak a budepestieknél sokkal előrébb tartanak a sétálás gyógyerejének felismerésében. A műsorvezető az M1 tudósítójaként több évet élt családjával az amerikai nagyvárosban, ahol úgy tapasztalta, egyéb aktív pihenési formák mellett az emberek szívesen sétálnak rendszeresen, a hosszabb, erősebb sétáktól sem riadnak vissza, sőt sokan gyalogolnak a mindennapi élet részeként a kerékpár mellett és helyett.

Elmondása szerint hazatérve Budapestre feltűnővé vált számára az itthoniak sétálási, gyaloglási passzivitása: miközben egyre többen ülnek autóból tömegközlekedési eszközökre vagy biciklire, a gyaloglás keveseknek jut eszébe teljes értékű alternatív közlekedési megoldásként. Éppen ezért támogatja a “Séta van!” kampányt, amely a gyaloglásban rejlő lehetőségekre szeretné felhívni a magyar társadalom figyelmét.


Vajon mikor jártál utoljára a Budai Vár környékén? Tudod-e miért Víziváros a Víziváros? Képes vagy-e kiszabadítani a várost sétálással és saját felfedező szemeddel a képeslapokon rögzült képi közhelyek börtönéből? Érdekel-e mindaz, ami a kirakati városszépség mögött egyedi és különleges tartalomként rejlik? Van kedved észrevenni a több évszázad építészeti remekeiben is elevenen élő Budapestet?

Akkor szállj ki a gépből és mindig csak sétálj!

Segítőid is akadnak: az Artur.org és a budapestUNDERGUIDE, a városfelfedezések szervezője gondoskodnak arról, hogy megismerd az útikönyvek és fotóalbumok által sosem említett szegleteket, titkokat és évszázados történeteket.

Kövesd az itinert, találd meg a check point-okat és nyerj!


Bombera Kriszta szeretné, ha Budapest is mielőbb sétáló-gyalogló város lenne, amihez a fejlesztéseken, a beruházásokon kívül elsősorban lakossági szemléletváltásra van szükség: a városi embereknek éppúgy érdemes felfedezniük a gyalogszert, akár néhány évvel ezelőtt a biciklit.

A “Séta van!” kampány december 19-ig e cél elérése érdekében “sétáltatja” nyereményekért, hétről-hétre megújuló tematika alapján a gyaloglásra nyitott budapestieket.


Szóval Kommunikáció

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!