Gyermek elsősegély-oktatás a Léghajóval

2011-02-02 16:00:00    

A közelmúltban 5 gyermek élete múlt azon, hogy szüleik elvégezték a Léghajó Program gyermek-elsősegély tanfolyamát, így alkalmazni tudták a helyzetnek megfelelő újraélesztési technikát.

dr. Krivácsy Péter elsősegély oktat.

 

A hivatalos oktatás keretein belül a gyermekekkel foglalkozók ma nem kapnak minden tekintetben átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket arról, mi a teendő vészhelyzet esetén. Ezt a hiányt pótolja a hat éve működő Léghajó Program, amely szülőknek, pedagógusoknak nyújt gyakorlati ismereteket azokra az esetekre, mikor egy gyermek váratlanul betegség vagy baleset miatt nagy veszélybe kerül.

 

 

Ingyenes elsősegély-oktatás szülőknek

 

Elsősegély gyermekek számára. Ezt felismerve kéri fel egyre több intézmény is a Léghajót a szükséges képzés megtartására. A Léghajó Program által létrehozott alapítvány célja, hogy olyan szülőket tanítson meg térítésmentesen az újraélesztésre és elsősegély-nyújtásra, akiknek gyermekei betegség miatt a legnagyobb veszélynek vannak kitéve.

Az Országos Kardiológiai Intézet igazgatója például a dr. Krivácsy Péter vezetésével most megtartott kurzus sikere után havi rendszerességgel tartja szükségesnek a Léghajó Program képzéseit. A hétfőn a Budapesti Korai Fejlesztő Központban tartott hatórás tanfolyamot követően az intézmény vezetője, Czeizel Barbara pedig ugyancsak rendszeres képzésre kérte a Léghajót.  „A tanfolyam hatékonyságát növeli, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők, nagyszülők és az ő gyermekeiket ellátó szakemberek együtt végzik el a kurzust” – véli szakember. „Így van lehetőség ugyanis arra, hogy a szülők mindennapi életében felmerülő kérdésekre, nehézségekre a munkatársaink még érzékenyebben tudjanak reagálni” – tette hozzá Czeizel.

 

 

Gyakorlatközpontú tananyag

 

dr. Krivácsy Péter elsősegélyt oktat. Az eddig több mint 3000 résztvevőt kiképezett Léghajó Program célja, hogy egyre többen ismerjék fel az életmentő tudás fontosságát” – fogalmazott Krivácsy. A program népszerűsítésétől azt várja, hogy az életmentő ismeretek eljussanak a pedagógusokhoz, rendőrökhöz, a tűzoltókhoz, mindazokhoz, akik hivatásuknál fogva vészhelyzettel szembesülhetnek. A program gyakorlatközpontú képzési rendszerének a jövőben be kell kerülnie az óvónőképzők, a pedagógusok, edzők kötelező tananyagába. Továbbá azt is szeretné a Léghajó csapata, ha egyre több szülő készülne fel ilyen szempontból is tudatosan a gyermekvállalásra, s hogy a szükséges tudás elsajátítása után nagyobb biztonságban tudhassák gyermekeiket.

 

www.leghajo.hu

 

 

 

(ni)

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!