Az Ikrek jellemzése és összeférhetősége más zodiákus jegyekkel

2011-05-25 08:00:00    

Ahhoz, hogy sikert érjen el, szeretetre és erkölcsi támogatásra van szüksége. Igen tisztánlátó, képzelete élénk, nagy beszédkészséggel rendelkezik, jól érvel, kiváló szónokká válhat. Egyáltalán nem érzéki, és nem is szenvedélyes, hidegvérét akkor is megőrzi, amikor mások már felháborodnának.

A megfelelő naptári időszakot idézik az Ikrek: az átalakulást, a határozatlanságot, a változékonyságot, a kettősséget képviselik. A jegy szülötte tehát állhatatlan, szüntelenül súlyos kétségek gyötrik, habozó, ellentmondások között őrlődik. Igen dinamikus, egyszerre ezer dologgal foglalkozik, s csak keveset fejez be közülük, ha valamint végig is visz, a levont tanulságokról hamar megfeledkezik.

 

Átfogó érdeklődési körének káros velejárója a dolgok felületes rendszerezése, túlságosan tág tevékenységi köre és élettere következtében csak igen kevés ideje marad egy-egy eseményre. Meglehetősen fogékony az új iránt, ilyen tekintetben mégsem beszélhetünk teljes értékű és feltétlen elkötelezettségről. Nagyfokú alkalmazkodó képességének köszönhetően tökéletesen hozzáidomul az olykor meglepetésszerű helyzetekhez, személyekhez is. Pillanatnyi zavara vagy megdöbbenése múltával többnyire fesztelenül és szakértelemmel beszél olyan kérdésekről, amelyekről pillanatokkal korábban még semmit sem tudott.

 

Gyakran tör rá szorongás, a levertség, a bizonytalanság érzete, ami károsan hat ki rá, de lehetnek termékeny, alkotó időszakai is, amikor megmutatkoznak művészi vagy filozófusi hajlamai. Általában komolytalannak tűnik, az, az embertípus, akire nem lehet számítani. Mivel az Ikrek jegyére a kettősség jellemző, ezért ellentétes tulajdonságokkal rendelkeznek. A kettőség az oka annak, hogy az ebben a jegyben születetteket igen nehéz körülírni. Közöttük találhatunk könnyelműeket, felületeseket, de mély gondolkodásúakat is. Egyesek határozatlanok, habozók, mások viszont pontosan tudják, mit akarnak és cselekedeteket aprólékos pontossággal viszik végig. Lehetnek fösvények, de lehetnek bőkezűek is, nyersek, tántoríthatatlanok, vagy gyöngék és befolyásolhatók. Itt is léteznek pozitív és negatív típusok. Közlékeny alkat, untatja, ha hosszabb időn át egy helyben kell ülnie. Ezért óvakodik a hosszasabb, meghatározatlan időre szóló elkötelezettségtől, ez érvényes érzelmi életére, házasságra is. Következetlensége miatt sokszor kerül zavarba.

 

Vitás helyzetekben békés megoldásra törekszik, amit diplomatikus eszközökkel és kevés ravaszsággal próbál elérni. Inkább túláradó szellemiségét, csodálatra méltó elevenségét értékelik. Bizonyos körülmények között meggondolatlan.

 

Levegő-jel, változó, férfias, extrovertált, a Merkúr bolygó uralja.

 

Drágaköve: a smaragd

ikrek

Szerencsenapja: a szerda
Szerencseszáma: 3 és 4
Színe: ezüst és szürke
Fém: a higany
Kedvező környezet: magasan fekvő helységek.
Jellemző ige: „gondolkodni”
Az Ikrek a kezet, a kart és a tüdőt képviseli, s ezzel a haladás erőit jelképezi.
Testi jellemzői: alacsony, vagy közepes termet, olykor átható, élénk tekintet, gesztenyebarna színű haj.
Erogén zónák: a kar, a váll, a tenyér, a kulcscsont, a comb.

kos

IKREK-KOS Kapcsolatuk általában nem ajánlott. Bár szellemi téren közel kerülhetnek egymáshoz közös nézőpontjuknak köszönhetően, érzelmi és nemi kapcsolatukat azonban jelentős akadályok gátolják. Az Ikrek jegyében született túlságosan hideg és józan a szenvedélyes Koshoz.

 

bika

IKREK-BIKA Az Ikrek jegyében született túlzottan mozgékony és nem eléggé családszerető a békés és házias Bikához. Bár élénk természete ideig-óráig lenyűgözheti a Bikát, mégis igen kevés közös vonás van bennük – ideértve a nemi életet is - , ahhoz hogy kapcsolatuk tartós legyen.

 

ikrek

 

IKREK-IKREK Az összes területen megmutatkozó nagyfokú hasonlóságuk lehetővé teszi, hogy ösztönösen jól és közelről megismerjék egymást. Ha a valóságos helyzetekben megőrzik higgadtságukat, igen jó lehet a kapcsolatuk.


rákIKREK-RÁK Az Ikrek túlságosan szétszórt és józan, családjához csak kismértékben kötődik, a Rák viszont rendszerető, családjához igen ragaszkodó, birtokló és rendkívül érzékeny. Temperamentumuk nyilvánvaló különbözősége erős feszültséget okoz kapcsolatukban.


oroszlánIKREK-OROSZLÁN Kezdetben nagymértékben vonzzák egymást, jól szót értenek, mivel társadalmi érzékük igen fejlett. Intim kapcsolatukban azonban nagy problémák jelentkezhetnek, az Ikrek jegyében született gyakran túlságosan birtoklónak érzi az Oroszlánt. Kapcsolatuk nem javasolt.

 

szűzIKREK-SZŰZ A Szúz nagyon szigorú az Ikrek jegyében született számára, akire nem jellemző a rendszeresség. A Szűz végeérhetetlen bírálatai kihozzák a béketűréséből, s csak igen kevéssé valószínű, hogy hajlandó lesz ezeket hosszabb ideig elviselni.

 

mérlegIKREK-MÉRLEG Kapcsolatuk és házasságuk eszményi. A Mérleg kiválóan megérti az Ikrek jegyében született szeszélyeit, szellemi életét és azt az igényét, hogy időnként csillogjon a társaságában. Sok közös vonásuk van, ideértve a nemi élettel kapcsolatos nézeteiket is, eltérő tulajdonságaik pedig csak megtörik a mindennapok egyhangúságát.


skorpió

IKREK-SKORPIÓ Az Ikreket vonzza a Skorpió titokzatossága, ami felkelti kíváncsiságát. Kapcsolatuk azonban nem lesz tartós, mivel az Ikrek túlságosan felületes és állhatatlan az elmélyült és birtokló Skorpió számára.

 

nyilas

IKREK-NYILAS Kapcsolatuk eltart egy ideig, mivel mindketten dinamikusak s igen szabadságszeretők. Idővel azonban komoly érzelmi problémák merülhetnek fel közöttük, és mivel egyikük sem erőlteti a döcögő kapcsolatot, a szakítás természetszerűen következik be. Csak társadalmi és szakmai téren érthetik meg egymást.

bak

IKREK-BAK A Bak kiegyensúlyozott és állhatatos a kalandkedvelő Ikrekhez képest. Sokkal több dolog választja el, mint közelíti őket egymáshoz, más szóval igen nagymértékben különböznek egymástól, s így semmiképpen sem értenek szót.

 

vízöntő

IKREK-VÍZÖNTŐ Kapcsolatuk és házasságuk kiváló. Az Ikreknek igen tetszik a kiszámíthatatlan, nyughatatlan, álhatatlan, meglepetésekkel teli Vízöntő. Nézeteltéréseik jelentéktelenek.
halak

 

IKREK-HALAK Csak távolról tisztelik egymást. Kapcsolatuk nem túl szerencsés, mivel mindketten függni akarnak valakitől, önzőek, a vérmérsékletüket illetően igényeik is eléggé különböznek. Házasságuk általában rövid életű lesz.

 

 


Violetta
Asztrológus

horoszkopkeszites.gportal.hu

ibolya.royal@gmail.com

 

(BSD)

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!