Lélekhajó Kegyeleti Klub a gyászolókért

2011-09-19 17:00:00    

Gyászfeldolgozást segítő, művészeten és terápián alapuló, térítésmentes önsegítő programsorozat indul Budapesten egy polgári búcsúztató, egy szakképzett pszichológus és egy temetkezési vállalkozás összefogásával.

A halál tabu, de ez nem tesz jót a gyászolónak

 

A halál témája társadalmunkban tabunak számít: ha lehet, a gondolatát is elhessegetjük magunktól, nem szívesen beszélünk róla, minden magánügy, ami a halállal kapcsolatos. Hol van már a fekete ruhás gyászév? Nem osztozunk mások fájdalmán, sokszor már az is zavarba ejtő, hogyan fejezzük ki részvétünket. Sokak szerint a temetésen is kínos hangosan sírni, illik elfojtani a kitörő érzelmeket.

A gyászoló ember már a megjelenésével is szembesít esendőségünkkel. Nem tudjuk, hogyan kellene viselkednünk a társaságukban, inkább elkerüljük őket. Pedig a gyászolóknak rendszerint nagy szükségük lenne valakire, aki meghallgatja őket, akivel érzéseikről, bánatukról, megváltozott mindennapjaik nehézségeiről, az eltávozott hiányáról válthatnak pár szót. Sokan nem tudják feldolgozni az őket ért veszteséget, magukba fojtják fájdalmukat, ami számtalan testi és lelki betegség kiindulópontja lehet.

 

 

Lélekhajó Kegyeleti Klub

 

A Lélekhajó Kegyeleti Klub művészeten és terápián alapuló, gyászfeldolgozást segítő csoportja egy empatikus, polgári búcsúztatóként dolgozó előadóművész, Mackó Mónika kezdeményezésére indul útjára, akit hivatásából adódóan már eddig is több száz család fogadott bizalmába. A gyászolókból álló közösség szakképzett pszichológus, Kökény Vera szakmai támogatásával dolgozza fel lépésről lépésre szeretteik elvesztését egy temetkezési szolgáltatásokat nyújtó cég szalonjában.


A Lélekhajó Kegyeleti Klub célja, hogy a közös beszélgetések gyógyító erejének felerősítésével segítő kezet nyújtson a gyászfeldolgozás folyamatában, utat mutasson a gyászolóknak az élet kiegyensúlyozott folytatása, a lelki béke visszanyerése felé. A foglalkozásokra kortól függetlenül bárki jelentkezhet, aki elveszített egy különösen fontos személyt – szülőt, társat, barátot - és úgy érzi, egyedül nem tud megbirkózni a veszteség okozta fájdalommal. Az összejöveteleken senkinek sem kell saját fájdalmát „idegenekkel” megosztania, ha nem szeretné. Az elmúlás témájához kapcsolódó művészeti alkotások – elsősorban versek és zenedarabok – képezik az intuitív, közös beszélgetések kiindulópontját, így azoknak a résztvevőknek is megkönnyebbülést hoz a sorstársakkal való együttlét, akik a megszokottnál is zárkózottabbak és esetleg nehezebben nyílnak meg mások előtt.

 

 

Szeptember 21-én este lesz az első találkozó

 

A Lélekhajó Kegyeleti klub életébe bármikor be lehet kapcsolódni. A találkozók különleges foglalkozásai a gyászoló klubtagok számára térítésmentesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.
Érdeklődés és folyamatos jelentkezés a Lélekhajó Kegyeleti Klubba Mackó Mónika polgári búcsúztatónál: +36 30 320 2446

Lélekhajó Temetkezés

Cikkajánló

Fesztiválbetegségek
2018-07-19 07:00:00
Kávé mint csodafegyver
2018-08-14 06:00:00
Üzen a gerinc!
2018-08-17 08:15:00
Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!