A Mérleg jellemzése és kapcsolata más jegyekkel

2011-09-21 11:00:00    

Az őszi nap-éj egyenlőség a betakarítás, a számvetés, a mérlegkészítés ideje.

Hangos konfliktusokat ő inkább tompítaná

A Mérleg a mértéket, az összhangot, az állhatatlanságot, az egyensúlyt, az igazságot jelképezi. Az ebben a jegyben született személy udvarias, kedves, közvetlen, született tehetséggel közvetít konfliktushelyzetekben. Nem szenvedheti az emelt hangot, a veszekedést, a lélektani feszültséget, s ezért mindig tompítani igyekszik a nézeteltéréseket.

 

Ő maga a megtestesült türelem

Ha a dolgok nem a kedvező irányba haladnak, mindig kivárja a kedvező fordulatot. Jelmondata: az idő mindent megold. Ezért gyakran túlteszi magát a kellemetlenségeken, későbbre, akár az utolsó pillanatra halasztva a megoldást, ha a dolgok nem fordulnak jobbra közben. Szükség esetén azonban nekigyürkőzik és határozottan a végére jár a dolgoknak.

 

 

 

MÉRLEG (Libra)

 

Meghatározó levegő-jel, vállalkozó szellem, nyitott, a Vénusz uralja.
ikrek
Drágaköve:
zafír és a jade  
Szerencsenap:
péntek
Szerencseszám:
6 és 9
Szín:
pasztellkék
Fém:
réz
Kedvező környezet:
a társadalmi tevékenységek helyszíne

 

Jellemző ige: „egyensúlyozni”, „ingadozni”

 

Nagylelkű és szívesen áldoz a művészetekre

Önfeláldozó, segítségére mindig számítani lehet, ezt ő természetesnek tartja, s mindez kiegészül nagylelkűségével. Szereti a kényelmet, sokoldalú művészi hajlamai vannak, és bármilyen társadalmi környezetben is éljen, mindenkor kidíszíti lakását, szép holmikkal, műtárgyakkal veszi körül magát. Általában nem kedveli a faragatlanságot, a közönségességet, s arra törekszik, hogy minden, így a környezete is magán viselje az őt jellemző kiegyensúlyozottságot és összhangot.

 

A Mérleg szakmái:
Művészi, diplomáciai és szociális hajlamainak megfelelően választ mesterséget. Lehet zenész, író, művész, balettmester, festő, fodrász, manikűrös, manöken, modell, divattervező, dekoratőr, diplomata, de választhat közönségszolgálattal kapcsolatos szakmákat is.

 

A Mérleg nő kellemes tevékenységekre, fényűzésre született, arra, hogy mutogassa és csodáltassa magát. Intelligens és általában művelt, s így szellemi és érzelmi téren egyaránt méltó partner.

A Mérleg férfi rendkívül józan, logikája kifogástalan. Udvariassága és civilizált magatartása részét képezi viselkedésének, akárcsak eleganciája és nemes lelkűsége.

 

A Mérleg kapcsolata más jegyekben születettekkel:

kos

MÉRLEG-KOS Tökéletes kombináció, bár a paradicsomi hangulatot olykor megzavarhatják veszekedések és könnyek. E két jegy azonban általában igen jól kiegészíti egymást, a Mérleg egy időben szenvedélyes, józan diplomata, a Kos pedig büszke és lobbanékony.

 

bika

MÉRLEG-BIKA Esélyük van az együtt maradásra, ha a Bika nem válik erőszakosan birtoklóvá, a Mérleg pedig nem lesz túl felületes. Mivel mindkét jegyet a Vénusz uralja, közös vonásuk a szépség, az elegancia és a kényelem szeretete.

ikrek

 

MÉRLEG-IKREK Eszményi megértésükhöz minden feltétel adott, mindkét levegő-jelre a szellemiség, a közlékenység és társaságkedvelés jellemző. Sohasem unatkoznak egymás mellett és frivol pillanataikban is jól egyetértenek.


rákMÉRLEG-RÁK A Rák túlságosan is birtokló a Mérleg számára, akit a családias érzelmek mellett sok minden más is érdekel. Bár vágyaik közösek, így például együtt kívánják a jól berendezett otthont, továbbá egyformán fejlett gyakorlati érzékük, mégsem értik meg egymást, s a viszonyuk egyszer megromlott, jó, ha nem próbálkoznak tovább.


oroszlánMÉRLEG-OROSZLÁN Ha a Mérleg hűségesebbé válik, és olykor átengedi a központi helyet a büszke Oroszlánnak, házasságuk csaknem biztos, hogy boldog lesz. Mindketten sziporkáznak, csodálatnak örvendenek, szeretik a fényűzést és a művészetet.

 

szűzMÉRLEG-SZŰZ Kapcsolatuk kezdetén kölcsönösen érdeklődnek egymás iránt, s mindent rózsaszínben látnak. Idővel azonban a Szűz túlságosan szürkévé válik a Mérleg számára, aki nem viseli el képzelt betegségeit, takarékosságát és pontosságát. A Mérleg mindig is túlzottan rózsaszínben mutatkozik a Szűz előtt, amit az komolytalanságként értelmez.

mérleg


MÉRLEG-MÉRLEG Nagyon jól egyeznek, mivel igen hasonlítanak egymáshoz mind erényeiket, mind hibáikat tekintve. Tevékenységeik közösek és hasonló jellegű célokat követnek. Házasságuk kitűnő lehet.


skorpióMÉRLEG-SKORPIÓ Kapcsolatuk vagy jól meg, vagy sehogy. Az biztos, hogy szexuálisan vonzódnak egymáshoz, ezen túl azonban már elkezdődnek a gondok. A Mérleget bosszantja a rejtélyes és szenvedélyes Skorpió, ám hízeleg neki a Skorpió viharos érzelemnyilvánítása. A Skorpiót viszont vonzza a Mérleg nőiessége, rendkívül világos és logikus gondolkodásmódja. A Mérlegnek tekintettel kell lennie a Skorpió büszkeségére és meg kell békülni birtokló hajlamaival.

 

nyilas

MÉRLEG-NYILAS Ha a Nyilas maradéktalanul egyetért a tartós kapcsolat gondolatával, akkor nincs ok panaszra. Mindkettő szereti a társaságot, az utazást, a szép holmikat, és minden jó lehet közöttük, ha a Mérleg visszafogja hűtlenségi hajlamát.

 

bakMÉRLEG-BAK Csodálhatják egymást, közeledésük azonban nehézkes, mivel mindketten eltérő nézeteket vallanak a világról és az életről. A Bak a Mérleget túlságosan közvetlennek, felületesnek és mozgékonynak, a Mérleg a Bakot pedig túlzottan visszahúzódónak, gyakorlatiasnak, görcsösnek és hűségesnek tartja. Kapcsolatuk sikere kétséges. Inkább ne próbálkozzanak.

 

vízöntő

MÉRLEG-VÍZÖNTŐ E két levegő-jegy kiválóan egyezik. Mindketten szabadságra, szép dolgokra vágynak és sok baráttal rendelkeznek. A Mérleget elbűvöli az ötletes Vízöntő. Igen jó szellemi kapcsolatuk idővel tartós és mély érzelemmé erősödik.


halak

MÉRLEG-HALAK Kezdeti vonzódásuk fokozatosan elhal. A Halak jegyében született túl lehangolt és lehangoló a Mérleg számára, aki nem hajlandó feladni kötelezettségeit és társadalmi tevékenységeit az otthon ülés kedvéért és azért, hogy társa jóízűen kisírhassa magát az ő vállán.


Violetta
Asztrológus

horoszkopkeszites.gportal.hu

ibolya.royal@gmail.com

 

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!