Rózsaszínbe borul a Lánchíd! - Vegyen részt a szórakoztató programokon

2011-10-02 12:00:00    

Október 2-án a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 18 órától várják programok az érdeklődőket: a Zumba fittness, jeltánc, megjelennek a Dumaszínház humoristái, számos neves énekes és előadőművész lép fel a bő kétórás színpadi összeállításban. Emellett a korábbi évekhez hasonlóan lesznek szűrések – többek között a Patika Magazin jóvoltából.

Idén októberben tizedik alkalommal kerül sor  arra, hogy a mellrák elleni harc hazai szimbólumaként a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében Schmittné Makray Katalin fővédnöksége alatt.

2011. október 2-án, vasárnap a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 18 órától várják programok az érdeklődőket: a Zumba fittness flash mobot szervez, amihez csatlakozhat minden zumbarajongó, lesz jeltánc, megjelennek a Dumaszínház humoristái, és a korábbi évekhez hasonlóan számos neves énekes és előadőművész lép fel a bő kétórás színpadi összeállításban. Emellett a korábbi évekhez hasonlóan lesznek szűrések – többek között a Patika Magazin jóvoltából.

 

A színpadi programok és a Hotel Sofitelben tartandó fogadás után a híd tizedik alkalommal rózsaszínbe, és 20 óra után indul a séta a pesti oldalról. A Clark Ádám téren a Főkertnek köszönhetően szalag alakú rózsaszín virágágyat ültetettek az Egyesület arcai, Detre Diána, Tóth Gabi, Sebetyén Márta, Ungár Anikó, amelyet a séta idejére gyertyákkal világítanak majd meg.

 

Körtvélyes Éva bemutatta az egyesület új aktivistáját, Kozó Lizát, aki 28 évesen szembesült a mellrákkal és túlélőként arcát adta az idei hídsétára készült – hazánkban egyedülálló -  „Nagy mell - kis mell - nincs mell – Neked mi fontos?” kampányhoz Tóth Gabi és Ungár Anikó mellett.
Liza elmondta: saját példájával szeretné a fiatalok és minden korosztály figyelmét felhívni arra, hogy a rák nem válogat fiatalok és idősek között, ugyanakkor az ő esete azt is mutatja, hogy fel lehet épülni és lehet teljes életet élni.

 

 

Egyre több nő megy el a szűrésekre

 

Közel 5%-kal több behívott nő ment el mellrák szűrésre 2011-ben, mint a korábbi években, így ma az országos átlag kb. 46% - mondta dr. Paller Judit, megbízott országos tiszti főorvos, majd hozzátette, hogy még mindig hatalmas különbségek vannak az egyes megyék között. A tiszti főorvos hangsúlyozta: a szűrés egészséges embereknek szól, ezért kell rendszeresen elvégezteni, hogy mindig egészségesen is távozzunk.

A mellrák kampány fontos részét képezik idén is az egyesület partnereinek rózsaszín termékei, amelyekkel a minél szélesebb réteg elérése a cél. Ebben az évben limitált szériás rózsaszín ollókkal; az egyik neves fehérneműgyártó cég rózsaszín alsónemű-szettel támogatják az Egyesület munkáját.


Egészség Hídja Összefogás Egyesület
(BSD)

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!