A Bak hava - Hogyan hat ránk a Hold az óév végén, újév elején?

2011-12-28 11:00:00    

Gyorsjelzés szilveszterre - Miként hat ránk a Hold a Bak havában? Érzelmes szilveszter, szenvedélyes elseje, biztonságos első munkanap vár. Szinte tökéletes az indulás.

A Bak hava

A Nap a Bak jegyében december 22-től január 20-ig tartózkodik. A Bak az ellentétek jegye. Minden szülötte rendelkezik a boldogulás képességével, de ha ezt nem ismeri fel, ráadásul életszemlélete pesszimista, e képesség elsorvad, kihasználatlanul marad. A jegy egyes szülöttei ambiciózusak, becsvágyóak, energikusak, és sikerre visznek mindent, amit akarnak. Viszont ott vannak azok, akikben talán megvan a szándék a boldogulásra, de gátlásaik és néha színlelt lustasággal palástolt kishitűségük visszatartja őket. Meghatározó tulajdonságuk a hagyománytisztelet.

Hogyan befolyásolják életünket a legfontosabb bolygóállások ebben az időszakban?

 

Szilveszter éjszakáján éjfélt mutat az óra.

 

December 31-én a Hold a Halak jegyében két nagyfeszültségű energia találkozását mutatja. A Halak érzelmi szintje magas, és amikor a Hold ebben a jegyben tartózkodik minden tettünk, megnyilvánulásunk érzelmi töltésű lesz. Könnyen meghatódunk. Szilveszter napján az érzelmeink irányítanak.

Január 1-én, az Új év első napján a Hold a Kos jegyébe lép. Reakcióink felgyorsulnak, emocionálisan és gyakran hevesen reagálunk azokra az ügyekre, amelyek szenvedélyeket gerjesztenek bennünk. Erőteljes ösztönös vágy hajt a cselekvésre, ami kapkodáshoz vezethet. Jobban igényeljük a függetlenséget és másokat is képesek vagyunk önálló cselekvésre sarkallni.

 

Január 3-én a Hold átlép a Bika jegyében és együttáll a Jupiterrel. A Hold hatása ebben a jegyben különösen erőteljes. Igényeljük a biztonságot anyagi és érzelmi téren egyaránt. Ha ez a hátterünk veszélybe kerül gyorsan és védekezően reagálhatunk. Le kell győzni birtoklási vágyunkat. A Hold együttállása a Jupiterrel, jószívűséggel gazdagítja személyiségünket. Barátságosabbá, oldottabbá tesz. Jellemző lehet a jótékony bőkezűség, de ezt nem szabad túlzásba vinnünk.

Január 6-án a Hold az Ikrek jegyében folytatja égi útját. Megmutatkozik sokoldalúságunk, képesek leszünk egyszerre több feladattal foglalkozni. Racionális gondolkodásunk ellentétbe kerülhet érzelmeinkkel. A végletek soha nem vezetnek jóra, meg kell találni az arany középutat. Érzéseink, érzelmeink meglehetősen felszínesek maradnak.

Január 10-én a Jupiter és a Szaturnusz szembenállása miatt jellemző lesz ránk az elégedetlenség, úgy érezhetjük, hogy mindaz, amit teszünk nem sokat ér. Nyughatatlanok leszünk, és hajlamosak vagyunk a körülményeket vagy a környezetünket hibáztatni sikertelenségünk miatt.

 

Január 15-én a Nap és a Mars trigon hatására rendkívüli energiákkal rendelkezünk. Megnő kockázatvállaló hajlamunk. A Mars a fizikai erőnlétet a Nap a vitalitásunkat növeli. Sportolóinkat ma egy képletes erőmű energiaforrása táplálja. Érdemes a mai napot kihasználni minden sportágban sikereket érhetnek el.

Január 17-én a Hold a Skorpió jegyében növeli érzelmi energiaforrásainkat, melyek kiapadhatatlanok. Jelentősen megnő fizikai erőnlétünk, eltökéltséget és ösztönös célratörést eredményez. Bármilyen enyhe provokálásra túlzott hevességgel reagálhatunk. Ezek a kitörések meglepetésként érhetik környezetünket.

Január 20-án a Nap és a Szaturnusz quadrátja igen korlátozóan hat. Gyakori lehet a fejfájás. Közönyösebbek, tartózkodóbbak leszünk. A Nap és a Jupiter quadrát hatására könnyen elveszíthetjük helyes ítélőképességünket. Hajlamosak leszünk a túlzásokra. Mai napon óvakodjunk a kockázatos befektetésektől.

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!