Rizsfőző edény rejtette a hamis tablettákat

2012-05-03 17:00:00    

Változatos, kreatív és meglepő módszereket alkalmaznak a hamisítók. Elektromos rizsfőző edényekbe rejtve találtak a kanadai hatóságok több ezer darab hamisított potencianövelő tablettát. A csomagot Kínából postázták.


A Huffington Post beszámolója szerint mintegy 2400 darab hamis Viagra és Levitra tablettát találtak a kanadai vámhatóság munkatársai néhány Kínából az országba postázott elektromos rizsfőző készülék alaposabb ellenőrzése során. A hamisított potencianövelő tabletták a konyhai eszközök belsejéből kerültek elő.

 

Megtévesztő hasonlóság - még tételszáma is volt a piruláknak

A hatóságok beszámolója szerint a bliszterekbe csomagolt tabletták színe és formája megegyezett az eredeti pirulákéval, ráadásul ezek csomagolása tételszámmal és lejárati dátummal is el volt látva, így megtévesztően hasonlítottak az eredeti gyógyszerekre. A szakértők azonban megállapították, hogy a hamisítványok hatóanyag-tartalma eltér az eredeti készítményekétől: a lefoglalt gyógyszerekben a laborvizsgálatok során a nullától az eredeti három-négyszereséig terjedően mutattak ki aktív hatóanyag-tartalmat.


A kanadai szakértők kiemelték, a hamis készítmények esetében a fogyasztó sosem lehet biztos abban, mit is tartalmaz valójában a készítmény. Az eltérő hatóanyag-tartalom mellett gyakori, hogy a hamisítványok más gyógyszerek összetevőit tartalmazzák, esetleg gyógyszerbe egyáltalán nem illő anyagokat, hintőport vagy útburkolati festéket tartalmaznak.

Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!