Amerikai anyák kényeztetésre vágynak

2012-05-04 11:00:00    

A közeledő anyák napja alkalmából készült kutatás összevetette, mi az, aminek az amerikai anyák az ünnep alkalmából örülnének, és mi az, aminek fiaiak szerint örülnének. Kevéssé meglepő módon, a két lista csak részben egyezik.

A felmérést az online kereskedő Ebates.com megbízásából a Harris Interactive végezte el több mint 2200 válaszadó részvételével. Az adatokból kiderül, hogy anyák napja alkalmából az amerikaiak 75 százaléka tervez valamit vásárolni, ahogy az is, az anyák nem feltétlenül azt fogják kapni férfi hozzátartozóiktól, aminek a legjobban örülnének.

 

Virág csak az anyák 38%-ának kedves

A vizsgálat szerint a megkérdezettek férfiak 72 százaléka gondolja úgy, az anyjuk virágnak örülne a leginkább. Az anyák azonban legnagyobb, 48 százalékos arányban annak örülnének, ha wellnes programot, például masszást, arckezelést, testápolást kapnának gyermekeiktől, és csak 38 százalékuk örülne igazán, ha virággal kedveskednének neki.


A vágyott ajándékok további elemeit tekintve, az anyák 36 százaléka értékelné, ha ékszert kapna anyák napján, és 30 százalékuk örömmel fogadná, ha kissé drágább ajándékként, okostelefonnal vagy táblagéppel lepnék meg őket szeretteik. A férfiak 59 százaléka szerint örülnének az anyák ékszereknek, 37 százalékuk pedig édességgel, desszertekkel kedveskedne női hozzátartozóinak a jeles napon.

ELTE Társadalomtudományi kar

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!