Mit tehet a kozmetikus a fogyásért?

2012-05-06 15:00:00    

Testkezelések a kozmetikusnál: LPG, ultrahang, izomstimuláció és nyirokmasszázs. Mire valók, és miben tudnak segíteni?

A megfelelő táplálkozás, csökkentett kalóriájú, egészséges diéta hosszú távú betartása nélkül, a legjobb kozmetikus sem tud segíteni. A fogyásnál sokat tud segíteni egy testnek és léleknek is megfelelő mozgásforma, vagy sport. Ez nemcsak a testet fiatalítja – egy jó edzésen a munkahelyi stresszt is ki lehet adni magunkból, és ezáltal az arc átszépül.

Ha a testkezeléshez fordulnak a hölgyek, azt el kell mondani, hogy egy-egy gépi kezeléstől még nem fog méreteket csökkeni a ruhatár. Az életmódváltás mellett a gépi kezelés is hatékonyabb, és csak úgy van eredmény, ha rendszeresen, kúraszeren végezteti a vendég.

Milyen lehetőségek vannak a testkezelésekre?

LPG:

Az izom és a kötőszövetek megfelelő mechanikai stimulálására szolgáló technikák gyűjtőfogalma. Nem irritálja a bőrt, hiszen nincs hatóanyag, amit bejuttatnának a bőrbe. Alapelve a bőr mechanikai stimulálása, amellyel a sejtek aktivitását lehet fokozni. A kontrollált külső mechanikai tevékenység a legapróbb sejtekben hat, így lehetővé teszi a válaszreakciót és a sejtek kollagén-, és elasztintermelését. Anyagcsere fokozott működése következtében elérhetjük a zsírlerakodások csökkenését. Ehhez a kezeléshez szoktak speciális öltözetet adni (harisnyaruhát).

 

Ultrahang:

Az emberi fül számára nem hallható, magas rezgésszámú hanghullámokat jelenti. Az ultrahangos készülék kezelőfejében kvarckristály van, ami rezegni kezd áram hatására. A bőrre kent szérum, pakolás, krém közvetíti az ultrahang hullámot. Ez több mm mélyen behatol a szövetekbe és ott fejti ki hatását. Elősegíti a hatóanyagok felszívódását, a hőhatás következtében az erek kitágulnak, fokozódik a sejtmembrán áteresztő képessége.
Érezhető hatása test szerte a nyirokkeringés fokozódása , serkenti a kollagén anyagcseréjét, a salakanyagok kiürülését.

Kavitációs ultrahang:

Az ultrahangkészülékek legújabb generációját jelentik a kavitációs ultrahang készülékek. A számítógéppel vezérelt nagyteljesítményű ultrahanghullámok a kezelt terület szövetein belül mikrobuborékokat hoznak létre. Ezen mikrobuborékok összeroppanása során olyan potenciájú nyomásváltozást jön létre, melynek köszönhetően a lokálisan elhelyezkedő zsírsejtek szétesnek. Az ily módon folyékonnyá vált zsír és egyéb bomlástermékek a nyirokrendszeren át eltávoznak a szervezetből. Érdemes vákuumkezeléssel együtt igénybe venni, vagy a kavitációsutlrahang-kezelés végén nyirokmasszázst alkalmazni. Így könnyebben tud távozni a szervezetből a felszabadult folyadék.

Rádiófrekvenciás kezelés:

Az infralámpa hőhatása, a bipoláris RF és a pulzáló vákuummasszázs egyszerre fejtik ki hatásukat a kezelendő területen. Eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe is, ennek hatására a kollagén- és elasztinrostok termelődése fokozódik, működésüket a RF felgyorsítja. A meleg hatására a rostok összerándulnak, a bőr megfeszül, a rostok sejtjeiben sérülés is bekövetkezik, amit hirtelen kollagéntermelődéssel „kijavít” a szervezet.

Vákuum:

A vákuumtól kitágulnak az erek, felgyorsul a szövetek vér és nyirokkeringése, ezáltal az anyagcsere is gyorsul. Vákuum hatására a zsírsejtek egy részének a burka szétpattanhat. Ennél a kezelésnél is fontos a nyirokkeringés fokozása, mivel a méreganyagok így tudnak jobban ürülni a szervezetből. Kontakt gél használata elég ennél a kezelésnél, itt a vákuum hatása a lényeges.

Izomstimulációs készülék:

Bizonyos elektródákat helyeznek fel egy- egy gumiövvel, az izom eredése-tapadásának a helyére. A gép hatására, az elektromos áram által kiváltott izom összehúzódik, az ingeráram kezelés hatására az izmok passzív tornáztatását végezhetjük el. Ezzel a módszerrel, a tornával nehezen karbantartható izmokat is megmozgatjuk. Centiméterekben mérhető a változás.

 

Nyirokmasszázs:

Egy speciális masszázsfajta, gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere termékek, salakanyagok hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

Nagy Szilvia
kozmetikus

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!