Stand up for real food – Szavazz Te is az igazira!

2012-05-12 17:00:00    

2012. május 19-én Food Revolution Day. Magyarországon ebben az évben ünneplik először ezt a napot, amit a Jamie Oliver Alapítvány vezetett be a köztudatba. A célja az, hogy az ipari készételek helyett az emberek inkább a feldolgozatlan, nyers alapanyagokból készült, friss ételeket egyenek.


Ennek a napnak keretében, a világon több tízezer ember fog részt venni olyan rendezvényeken, ahol segítséget és útmutatást kapnak ahhoz, hogy miként lehet megelőzni helyes ételválasztással a táplálkozásuk okozta betegségeket.

Május 19-ig bárki csatlakozhat önkéntesként a Food Revolution Day mozgalomhoz a www.foodrevolutionday.com oldalon keresztül. Szervezhet vacsorapartit vagy pikniket a családjának, barátainak, esetleg cégtulajdonosok, éttermek, iskolák segítségével nagyobb helyi közösség számára is elérhető programokat. Minden csatlakozott önkéntes azon dolgozik, hogy a helyes étkezéssel, ételválasztással kapcsolatos tudás eljuthasson a családokba, az iskolákba és a munkahelyekre.

A Food Revolution mozgalom célja az, hogy az emberek a feldolgozatlan, lehetőleg helyi forrásból származó termékeket válasszák és a fiatal generáció ismét felfedezze a főzés okozta örömöket, lehetőségeket.

Ezzel kapcsolatosan egy petíciót is útnak indítottak, amit jelenleg közel 800.000 ember írt alá a világ minden tájáról, több híres személyiséget is beleértve (Jennifer Aniston, Kate Winslet).

www.jamieoliver.com/us/foundation/jamies-food-revolution/sign-petition

Jelenleg 28 országban, 237 városban 129 nagyobb rendezvény és 251 vacsoraparti lesz a május 19-i Food Revolution Napon – és ez a szám napról napra csak növekszik!

2012.május 19. - Food Revolvution Day budapesti programok:

 

  • Goodness Medical Fitness- és Wellness Stúdió Food Revolution Day Nyílt Napot szervez, ahol a sportimádók egész nap ingyenesen látogathatják a jógaórákat, részt vehetnek dietetikai tanácsadáson, és kipróbálhatják a speedtraininget. Ezen kívül ételkóstoló és a fenntartható gazdaságról szóló előadás várja majd az érdeklődőket az Élő Tisza Egyesület támogatásával.
  • Napos Oldal Vegetáriánus Étteremben önkéntesek fognak gyerekekkel szárított gyümölcsökből és magvakból  kókuszgolyókat készíteni, valamint az étterem séfje, Tóth László egy izgalmas workshop keretében készít majd el 3 egyszerű Food Revolution Ételt. Akik pedig kedvet éreznek egy kis főzéshez, elkészíthetik saját Napraforgó krémjüket, amihez az alapanyagokat és a fűszereket az étterem biztosítja -- ezen kívül délután 1-től a környezettudatos ételkészítésről lesz kerekasztal beszélgetés.
  • A Nyersétel Akadémia május 19-én a 4. kerületi Szűcs Sándor Általános Iskolában egy családi nap keretében tartanak felvilágosító előadásokat a gyerekeknek. A Szűcs Sándor Általános Iskola igazgatósága nagy örömmel fogadta a Food Revolution Day koncepcióját – példaértékű a többi iskola számára, hogy ebben az iskolában minden évben rendeznek családi napot, aminek keretében egész nap az egészséges táplálkozásra és sportra nevelő programok várják a gyerekeket.
  • A Mannatural Ételbár kóstolóval egybekötött tortakészítő workshopot szervez - a nyers étkezés pozitív hatásairól szóló előadással egybekötve.
  • Somerset Teahouse ( Fény u.1.) ingyenes zöld- és fehértea-kóstoltatással és a teák fajtáiról, valamint azok egészségügyi hatásairól szóló előadással várja majd az érdeklődő teaimádókat.
  • Az Életkonyha gourmet nyers vegán ebédet szervez Noszvajon, a barlanglakásokban, s a Food Revolution Day keretében ingyenes előadással kedveskedik majd a résztvevőknek, ami az ehető, vadon termő növényekről, valamint a nyers étkezés szervezetre gyakorolt hatásairól szól majd.
  • A Fruccola étterem (V. Kristóf tér 3.)  Food Revolution Utcabállal várja a gyerekeket és azok szüleit, akik animátorok által vezetett, játékos programok keretében ismerhetik meg a zöldségeket és a gyümölcsöket. Egy kis előzetes programajánló: csukott szemmel való zöldség- és gyümölcskóstolás, gyümölcssaláta készítés, házi gyümölcsjoghurt készítés, kitűző és Fruccola-Naptár készítése, vetélkedők és még sok egyéb.
  • A MOM Rendezvényközpont Nagyszínpadán  11:30-tól délután 4-ig egy interaktív főzőshow várja a vendégeket, aminek főszervezője  Hadarik Rita gasztroblogger. Itt főzőbemutatók, érdekes előadások, dietetikai tanácsadás, gyerekprogramok és vetélkedők várják majd az érdeklődő családokat. A rendezvény szponzorai a MoM Rendezvényközpont
  • A napot pedig a Hősök Terén Food Revolution Day flash mob zárja, aminek részleteiről és szervezéséről a Felelős Gasztrohősök lelkes csapata gondoskodik majd.


FoodRevolution

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!