Ősszel folytatódik az Egészségváros program

2012-06-22 11:00:00    

Sikerrel zárult az immár negyedik éve elindított Richter Egészségváros Program idei első szakasza: Hódmezővásárhelyen, Sopronban és Szolnokon mintegy nyolcezer lakos látogatott el a rendezvényekre, és a szűrőprogramokon való részvételükkel közel tizenhárom millió forintnyi összeggel járultak hozzá kórházaik támogatásához. Ősszel Tatabányán, Egerben és Budapesten folytatódik a szűrőprogram sorozat.

Idén Hódmezővásárhely, Sopron és Szolnok vált egy-egy napra az egészség városává, ahol közel nyolcezer lakos látogatott el a nagyszabású szűrőprogram sorozatra. Az ingyenes szűrésekre és tanácsadásokra óriási az igény, amely az érdeklődők sokaságából is mérhető, így a három helyszínen összesen 12.961.200 Ft összegű támogatás került a kórházakhoz, azaz a lakosság aktív részvételével megduplázta a Richter alapadományát.

Az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért fontos hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben. A Richter Egészségváros szűrésein résztvevők egészségügyi adatai — hasonlóan az országos átlaghoz — figyelmeztető képet adnak: nagyjából minden negyedik embernél mértek a normálistól eltérő eredményeket. A három városbanelvégzett több mint hatezer szűrésből ezerötszáz esetben hívták fel a lakosság figyelmét további vizsgálatok vagy kezelések szükségességére.

 

Rudolf Péter, az Egészségváros védnöke ellenőrizteti a vércukorszintjét.


Az esemény védnöke Rudolf Péter színművész-rendező a rendezvények helyszínén személyes példával bíztatott az egészséges életmódra, Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnok szórakoztató fitneszprogrammal várta a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Az eseményre kilátogatók nemcsak Jaksity Kata műsorvezetővel, az Egészségvárosok háziasszonyával találkozhattak, hanem a Richter a Nőkért program részeként Rácz Zsuzsa íróval is.


Az Egészségváros szeptemberben újabb három helyszínre érkezik: Tatabányán, Egerben és Budapesten folytatódik a programsorozat.

 

Richter

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!