Melyek a legveszélyesebb sportok?

2012-07-30 11:00:00    

A következő hetekben, az olimpiai játékok idején a sporté lesz a főszerep az egész világon. Ugyanakkor a versenysportolókon kívül is egyre többeknek fontos az egészséges életmód és a rendszeres sportolás, a veszélyekkel, melyeket a sportsérülések jelentenek, azonban sokan nincsenek tisztában.

Egy nemrég publikált felmérés szerint például több olimpiai sportág esetében is minden 100 ember közül általában 1-2 fő komolyabb balesetet is szenved, amennyiben rendszeresen űzi az adott sportot legalább egy évig.

Egy nemrég publikált amerikai tanulmány  szerint az extrém sportokat leszámítva is számos olyan, egyébként az Olimpia programján is szereplő sportot űznek versenyszerűen és tömegsport jelleggel egyaránt a világban, melyek komoly veszélyeket jelenthetnek. A kosárlabda, a kerékpársport különösen, de meglepő módon a röplabda, vagy a tenisz is jelentős sérülésveszélyekkel járhat. Azt is megállapította a felmérés, hogy sportolás közben leginkább a fej, a boka és az ujjsérülésektől tarthatunk.

Kosárlabda és a kerékpár a két legveszélyesebb sport

 

Az Advanced Physical Medicine 2012-es adatai szerint rendszeresen kosárlabdázóknál 1,85% az esélye annak, hogy komoly balesetet fog szenvedni. Hasonlóan magas számot, 1,29%-ot mutat a kerékpározók esetében, ezt követi a röplabda és a tenisz 0,56%-os és 0,14%-os eséllyel.A társaság által biztosított személyek és sérüléseik alapján megállapítható, hogy a rándulások, és az izomszakadások a leggyakoribb balesetek, míg csonttörés például csupán minden tízedik esetben következik be.

Generali Biztosító

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!