Nem értik a mentális problémákat az emberek

2012-09-20 17:00:00    

Egy ír kutatás szerint az emberek nem értik a mentális egészségügyi problémákat, amely megértés hiánya felelőssé tehető azért, hogy akinek szüksége lenne rá, nem kap elég segítséget.

A dublini St Patrick’s University Hospital készítette a lelki eredetű egészségügyi problémák megértését vizsgáló felmérést, amelyet az öngyilkosság-megelőzés szeptember 10-ei világnapja kapcsán hozott nyilvánosságra.

 

 

Tévhitek a mentális betegségekkel kapcsolatban

  • A vizsgálat eredményei szerint a megkérdezettek ötöde úgy véli, mentális panaszok azoknál jelentkeznek, akik átlag alatti intelligenciával rendelkeznek.
  • Tízből több mint négy megkérdezett szerint a személy életének kudarca az, ha lelki eredetű panaszok miatt van szüksége kezelésre.
  • Végül a mintegy 300 válaszadó 62 százaléka jelezte, megbízhatatlanság gyanújával ellenezné olyan munkaerő alkalmazását, akinek kórtörténetében mentális panaszok is szerepelnek.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint naponta átlagosan 3000 ember vet önkezével véget az életének világszerte. Minden öngyilkosra pedig legkevesebb húsz olyan személy jut, aki megpróbálja megölni önmagát.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési nyilatkozat

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!