Hány centi az ideális férfi?

2013-02-02 12:00:00    

A matematikai esélynél is jóval ritkább az alacsony férfi-magas nő páros - mutatkozott meg 10 ezer brit pár adatai alapján.

A valószínűségszámítás azt diktálná, hogy kétszáz párból egy esetében a nő magasabb a férfinál. A valóságban azonban 720 párra jut egy "fordított magasságú". A felmérés szerint a férfiak átlagmagassága 178 centiméter, míg a nőké 164, azaz a különbség átlagosan 14 centi.


Számos korábbi tanulmány azt sugallta, hogy a magas férfiak vonzóbbak a nők szemében, mint az alacsonyak, és több gyerekük születik. A mostani brit felmérés alapján azonban a nők "mértéktartók", mivel a túl magas férfi hasonlóan taszítja őket, mint a túl alacsony.

 

A határ 17 százalék, mármint legfeljebb annyival lehet magasabb a férfi a nőnél - a nők szemében. Ez a 164 centis női átlagmagasságot alapul véve 28 centis különbség, ami 192 centis férfimagasságot jelent.

A két nem közül egyébként a nők kedvelik jobban, ha nagyobb a méretkülönbség köztük és párjuk között, a férfiak számára ez kevésbé fontos - adta hírül a The Independent című brit lap.

MTI

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!