„Anyuka, velem jössz vagy csak utánam?”

0
2359

„Anyuka, velem jössz vagy csak utánam?” címmel jelent meg Nagylaki Kata könyve, amely igaz történet alapján, egy személyes tragédia okán született. A szerző10 év történetét meséli el benne. Kisfia daganatos betegségének, hosszas küzdelmének, tragikus halálának és a gyötrelmekkel teli gyászfeldolgozás történetét.

Azt hittem, leírhatatlan

„Nagyon nehéz volt! Elképzelhetetlen dolognak tartottam, hogy egyszer le tudom írni 10 év küzdelmét az életben maradásért. Az ötévnyi szenvedést és harcot a fiam gyógyulásáért, és másik ötévnyi kínlódást az én túlélésemért. Annyiszor belekezdtem pedig! De a próbálkozásaim az évek alatt mindig kudarcba fulladtak, mivel minden sor után lelkileg és idegileg is összeomlottam. Minden leírt mondat újra és újra feltépte a még be sem gyógyult sebeket. Azt hittem, leírhatatlan az a fájdalom, amit kisfiam elvesztése jelentett. Azt hittem, leírhatatlan az a vergődés, az a bűntudat, az az elveszettség, amit utána évekig éreztem. Aztán történt valami! Valami, ami segített elengedni Őt. Valami, ami segített újrakezdeni az életemet. Valami, amitől talán újra szépnek láthatom az életet és benne magamat. Valami, aminek hatására, még ha sűrű könnyek között is, de sikerült megírni ezt a könyvet. Nagyon nehéz volt! De úgy érzem, tartoztam magamnak ezzel. És talán a gyermekem elengedéséhez és a gyászom feldolgozásához vezető hosszú út története mindenki számára hordoz üzenetet. Mindenki számára, aki veszített már el valami igazán fontosat.”

Egy megrázó, igaz történet

„A szerző nem író. Ez a könyv nem irodalmi alkotás. Csak egy megrázó, igaz történet. 10 év megrázó, igaz története. Egy hétköznapi lányról. Egy anyáról, aki a kisfia életéért folytatott hosszas küzdelemben megértette, hogy mi az, ami igazán fontos. Egy anyáról, aki kisfia elvesztését követően megérezte, hogy mi is az igazi fájdalom, hogy mi is az igazi veszteség. Egy anyáról, aki újabb hosszas küzdelem után, de talpra állt, és hétköznapi lányból különleges nővé érett.

A történet nem csak azoknak szól, akik elvesztették a gyermeküket. Mindenkinek, aki veszített már el valami igazán fontosat. Családot, barátot, szerelmet, hitet vagy éppen reményt. A hosszú út, amit e könyvből megismerhetünk, fájdalommal, kérdésekkel és kilátástalansággal van kikövezve, de megnyugváshoz és válaszokhoz vezet.”

A könyvről további részletek találhatók a könyv facebook oldalán.

 

Nagylaki Kata könyve magánkiadásban jelent meg, s a nagyobb könyvesboltokban megvásárolható.

 

A könyvből részletet itt olvashat.

 

Nagylaki Kata