Könyvajánló: Patikusok receptjei és borai

0
2006
Fotó: 123rf.com

Kápráztassa el Ön is szeretteit a patikusok receptjei alapján elkészített ételekkel, ízük, tápértékük, élettani hatásuk és élvezeti értékük teljes harmóniájával!

Válogathat valódi különlegességek, régi ősi receptek, dolgozó családanyákhoz igazodó gyors egytálételek, olcsó alapanyagokból elkészíthető étkek, valamint egészséges és csöppet sem kímélő eledelek közül. Újdonságként a kötetben borajánlatokat is talál.

A rendhagyó mivoltát színes gyógynövény-, illetve fűszerábrázolások s egy-egy odaillő patikaedény bemutatása adja. A kultúrtörténeti fejezet is eltér a megszokott szakácskönyvektől, sőt néhol a receptet beküldő patikus ajánlásai, gondolatai teszik a tartalmat még élvezetesebbé.

Bár a szólás szerint nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk, mégis rendkívüli élvezetet jelenthet egy-egy különleges vagy akár egyszerű, de ízletesen, finoman elkészített étel. Ha ehhez egy megfelelően kiválasztott – netán saját – bor is társul, az már ünnepi pillanatokká emeli a mindennapokat is.

Az meg az egyéni igényesség jele, ha mindezt a terített asztal, a gondosan megválasztott szalvéta emeli a megfelelő környezetbe. Talán az étel készítője az egyetlen „alkotó”, aki akkor boldog, ha művét elpusztítják. Az igazi ínyencek pedig kiélvezik annak minden percét, megannyi ízérzetét.

A mai világban eretnekség ilyet állítani, de én bizony kimondom, mindent szabad enni, ami jólesik, de mértékkel! Persze ha már komoly betegsége van az embernek (epekő, diabétesz stb.), akkor ez már így nem igaz.

Vannak közöttük egyszerű különlegességek, régi ősi „recipe”, a dolgozó (patikus) családanyákhoz igazodó gyors egytálétel, olcsó alapanyagokból elkészíthető vacsora, valamint egészséges és csöppet sem diétás ételek.

A kötetben bemutatkoznak a gyógyszerész-borászok is, akik élvezettel eszik a finom falatokat, s értékelve a perceket kortyolgatnak a föld, a nap és az ember közös energiáját magában ötvöző bort, az élet egyéb dolgait is másként, kedélyesebben látják. Ez pedig testnek és léleknek egyaránt javára válik.

Dr. Szarvasházi Judit
szerkesztő

Rendelje meg

Ára: 3200 Ft

a Galenus Kiadó webáruházában
Aki a könyvet személyesen veszi át szerkesztőségünkben (1146 Budapest, Dózsa György út 19.), az 10% kedvezményben részesül.

Nézze meg az összes karácsonyi ajánlatunkat és akcióinkat!