A nők a hajukra a legérzékenyebbek?

0
1773

A Farmec megbízásából nemrégen elvégzett, reprezentatív piackutatás eredményei szerint akinek sűrű a haja, az arra panaszkodik, akinek kevés és könnyen zsírosodik, annak ez okoz napi szintű problémát, akinek pedig pattanásos a bőre, erre keres megoldást folyamatosan. Érdekes viszont az az eredmény, hogy a lakosság több mint a fele az öregedés jeleit büszkén viseli és nem próbálja azt palástolni!

Van, amit soha nem fogadunk el magunkon

A néhány hete készült kutatásból egyértelműen kiderül, hogy bár az idősebb korosztály nagy része elfogadja magát olyannak, amilyen, valójában bizonyos vonásokat és adottságokat, még ők sem tudnak vagy akarnak elfogadni magukon. Legtöbbjük láb- és kézformájukkal, a testalkattal és a testsúlyukkal állnak még most is hadilábon.

A nők és a hajkérdés

A 18-59 éves hazai lakosság spontán módon tett válaszadása arra, hogy mivel a legelégedettebb, legnagyobb arányban a frizurájukat és hajukat (29%) emeli ki. Mi lehet ennek az oka?

Hiszen egyértelműen látszik a kutatásból az is, hogy a 18-59 éves hazai lakosság háromnegyede (78%) valamelyik gyakori „haj problémával” küszködik. Közel minden második felnőttet a könnyen zsírosodó haja, 43%-ukat pedig a korpásodás zavarja leginkább. A hajhullás a lakosság több mint egyharmadának jelent nehézséget, míg minden harmadik felnőtt arról panaszkodik, hogy a haja túl kevés, töredezett vagy túl lapos. Sőt, a haj kezelhetetlensége a lakosság egynegyedének jelent gondot!

A férfiak kevesebbet bajmolódnak a hajukkal

A férfiaknak általában kevesebb problémája van a hajukkal, és bár sokukat zavar a hajhullás, mégis inkább a magasságra és sportos testalkatra helyezik a hangsúlyt.  Jó tanácsként megjegyeznénk, hogy érdemes nekik is odafigyelni a hajápolásra, hiszen a nőknél az “első benyomás és vonzalom” skáláján, igen előkelő helyen áll.

8 hajdúsító tipp

A zsírosodó haj ápolásának titka

Fakó, töredezett, zsíros, korpás, csomókban hulló…

 

 

Chapter Four Communications