Új gyártó részleggel ünnepel a 25 éves Béres

0
2719

Több mint félmilliárdos beruházással, saját forrásból, 930 m2-es új gyártó részleget létesített Szolnokon a most 25 éves jubileumát köszöntő Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnoki üzemében megvalósult beruházásával a legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyár már a jövőbe tekint. Az avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

 

A beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és export kereslet kielégítése érdekében a termelési kapacitások bővítési igénye miatt vált szükségessé. A társaság két új, nagy teljesítményű gyártóberendezést vásárolt meg, és egyes gyártóterületek gyógyszergyártási előírások szerinti átalakításával jelentősen növelte tablettázási és csomagolási kapacitásait.

A Béres gyönyörű eredményei

A szolnoki gyár fejlesztése jelzésértékű: a Béres Gyógyszergyár készítményei értékesítésének növelését, valamint új egészségszolgáló termékek fejlesztését és piaci bevezetését tekinti központi stratégiai feladatának. Az elmúlt 25 év során a Béres Gyógyszergyár stabil, piacvezető pozíciót épített ki magának a magyar egészségmegőrző piacon, amelyen 2014-ben piaci részesedése 35%. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek piacán, a komplex multivitamin-ásványi anyag-nyomelem készítmények piacán, a vitamin és ásványi anyag alapú étrend-kiegészítő termékcsaládok között, a teljes C-vitamin piacon, valamint a komplex kalciumpótló gyógyszerek piacán.

A Béres igazi magyar sikertörténet

A Béres egy igazi magyar sikertörténet; negyedszázaddal alapítása után pozitív jövőképpel rendelkező, független vállalatcsoport.

„Készítményeink modern fejlesztőlaboratóriumunkban születnek Budapesten, a termelés világszínvonalú, saját gyógyszergyárunkban történik Szolnokon. Hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalataként olyan értékteremtő és értékálló beruházásokba forgatjuk vissza nyereségünket, mint amilyen a most átadott új szolnoki gyártó részleg is” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

Béres