Minden tizedik magyar szeretné megújítani szerelmi életét

0
1601

2015 a fogadalmak éve, már csak azért is, mert egy friss, online kutatás szerint a magyarok többsége „új életet kezdett” januárban: például minden harmadik fogadkozó egészségesebben él majd, de minden tizedik ember megújítja a szerelmi életét is. De vajon a párkapcsolatokban döntő fontosságú szexuális élet minősége mitől függ? A „Kezedben a döntés!” elnevezésű kampány nyitányaként lezajlott kutatás erre is rákérdezett…

… a többség szerint a megfelelő partnertől és a vele kialakított lelki kapcsolattól, de a legfiatalabbak szerint fontos a hatékony és könnyed fogamzásgátlás vagy a szervezet fizikai állapota is.

Minél fiatalabb valaki annál könnyebben fogadkozik

Az évkezdet a változásról és az újrakezdésről szól, annak ellenére, hogy sokan hangoztatják, hogy ők soha nem fogadnak meg semmit.


A „Kezedben a döntés!” kampány legfrissebb, online kutatása szerint idén a magyarok 60%-a döntött úgy, hogy megreformálja az életét.

 

  • Érdekes, hogy minél fiatalabb valaki, annál könnyebben fogadkozik, az idei évet a 18-35 évesek 65%-a indította valamilyen fogadalommal, ugyanez az arány az 55 év felettiek körében csupán 53%.
  • A legtöbben, azaz minden harmadik ember szeretne egészségesebben élni, a válaszadók 27%-a szerint a mindennapi stressz kezelésére és a pihenésre kell jobban odafigyelniük, illetve minden negyedik megkérdezett szeretne több időt tölteni a családjával, szeretteivel.
  • A legkülönösebb azonban az, hogy a káros szenvedélyekre vonatkozó, tipikus újévi fogadalmak idén nem voltak népszerűek, a magyarok csupán 7%-a döntött úgy, hogy felhagy valamelyik korábbi rossz szokásával.
  • A fiatal felnőttek között a legnépszerűbb fogadalomnak az egészségesebb életmódra áttérés számít, ezt követi a pihenéssel, stresszkezeléssel kapcsolatos változtatási igény, és minden negyedik fiatal jobban szeretne koncentrálni a karrierjére vagy a tanulásra csakúgy, mint a szeretteikre és a barátokra.

A megújuló szerelmi élet vágya

Állítólag a magyarok érzéki népnek számítanak Európa-szerte, így az sem mindegy számunkra, hogy milyen minőségű a szerelmi életünk. Az újévi fogadalmak közül a szerelemhez, párkapcsolathoz és szexhez kötődő ígéretek sem hiányoztak. A kutatásból kiderült, hogy minden tízedik megkérdezett szeretne pozitív változásokat elérni ezen a téren. A szerelmi megújulásra vágyók között egyébként kicsit több a férfi, mint a nő (58-42%), jórészt fiatalok, azaz a 18-35 évesek, és főként a fővárosban élnek, valamint közép-és felsőfokú végzettségűek. Természetesen az is előfordul, hogy valaki több fogadalmat tesz: érdekes, hogy a szerelmi életüket új alapokra helyezők között többen vannak azok, akik a karrierjükre is jobban szeretnének koncentrálni, illetve szeretnék elhagyni valamely káros szokásukat.

A csodás szex a megfelelő partnertől függ

De vajon mitől függ a csodálatos szerelmi/szexuális élet, amivel tényleg elégedettek lehetünk?

A válaszadók többsége szerint a megfelelő partnertől (65%) és a társak közötti, jó lelki kapcsolattól (55%). De sokan voksoltak arra is, hogy sok energiát kell fektetni a kapcsolatba, játékosnak és kreatívnak kell lenni, illetve fontos a könnyedség és a biztonságérzet is, például a hatékony fogamzásgátlás.


A fiatalok egyébként teljesen mást tartanak fontosnak az ágyban, mint az idősebbek, és nincs ez másként a nők-férfiak viszonylatában sem. Például a könnyed, biztonságos fogamzásgátlásra voksolók 40%-a eléggé fiatal, azaz 18-35 év közötti, ezzel szemben a kreativitásra, játékosságra szavazók nagyobb része inkább 35 év feletti (39%).

 

Érdekes, hogy míg a férfiak és nők közel hasonló arányban szavaztak arra, hogy a szexuális életet minősége nagyban függ a megfelelő partnertől és a mély lelki kapcsolattól, addig például a fogamzásgátlás/könnyedség kérdése jóval megosztóbb. Meglepőnek tűnhet, hogy sokkal több férfi gondolja azt, hogy a könnyed/ biztonságos fogamzásgátlási módszer megtalálása lényegesen befolyásolja a szexuális élet minőségét (60% férfi – 40% nő). Hasonlóan magas a férfi válaszadók aránya a kreativitás és fizikai állapot tényezőknél, míg a nők szerint ezek kevésbé érintik a szexuális életet. A fiatal – 18-35 év közötti – hölgyek öntudatosan gondolkodnak arról, hogy mitől válik szerelmi életük még tökéletesebbé. Szerintük a szexuális élet minősége leginkább a megfelelő partner megtalálásától és a vele kialakított lelki kapcsolattól függ, a kreativitásra és a partnerek fizikai állapotára már jóval kevesebben voksoltak közülük.

„Kezedben a döntés” – rendhagyó Valentin nap

2015 a beteljesülő fogadalmak éve lesz! Mindazoknak, akik szeretnék életük valamely területét jobbá és tartalmasabbá tenni, érdemes odafigyelniük a Bayer Hungária „Kezedben a döntés!” kampányára. Már maga a mottó is arra hívja fel a figyelmet, hogy az életünk megreformálása csakis rajtunk múlik, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, a kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e felülírni berögzült szokásainkat, és új utat választani. Ennek a gondolatnak jegyében zajlik majd a kampány nyitóeseménye 2015. február 14-én, Valentin napon. Ez az aktív délelőtti program új alapokra helyezi a Valentin napi szokásokat is: a szerelmes légyottok és csokoládé szívecskék helyett a testmozgást, stresszkezelést és önmagunk megvalósítását helyezi a középpontba. A fitnesz- és jógaórák mellett Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, Telkes Orsolya jógaoktató, Győri Ildikó karriertanácsadó és Katus Attila tréner várja az érdeklődők kérdéseit azzal kapcsolatban, hogy miként tehetnénk életük különböző területeit sikeresebbé és teljesebbé.

VIPR Kommunikációs Ügynökség