Elakadt a táplálkozás útvesztőjében?

2015-06-01 10:16:00    

Ez a tanácsadó segít a fiatal lányoknak, kezdő háziasszonyoknak, babás családoknak és mindenkinek, aki szeretteinknek, barátainak vagy saját magának főz.


http://www.galenus.hu/shop/erdekessegeink/190-jo-etel-joelet.htmlA táplálkozás a csecsemők és kisgyermekek számára jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen az első életévek idején kapott megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás nem csak a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat egyik előfeltétele, de esélyt kínál a hosszú, egészséges és örömteli élethez is. Gyermekein első három évében a táplálás elsődleges célja – az energiapótlás mellett – a növekedés, a fejlődés biztosítása és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése. A kicsik táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez, aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg kielégítő, mennyiségileg elegendő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása, kiemelt figyelmet szentelve a babák fejletlen gyomor-bélrendszerének és éretlen immunrendszerének.


Ön egy hiánypótló tanácsadó kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nem csak gyakorló szülő és nagyszülő, hanem több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos. A szerző 35 éves gyermekorvosi praktizálása alatt nem volt se cukorbeteg, se vesebeteg, se májbeteg vagy táplálékallergiás, emésztési problémás beteg gyermek a körzetében.


A könyv a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellet sajátos felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a kiegészítő tápláláshoz, a babaételek készítéséhez, a felnőtt ételek „babásításához”. Segít továbbá a táplálással összefüggő problémák felismerésében, és azok diétás kezelésében. Az édesanyáknak, nagymamáknak így már nem kell hosszasan törni a fejüket, hogy mi kerüljön az asztalra, hiszen a könyv közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecepttel varázsolja változatossá a kicsik és nagyok mindennapjait.

Mert mi a fontos? Úgy etess, hogy beteg ne lehess!

 

A könyv előrendelhető a Galenus webáruházban!

Cikkajánló

Kávé mint csodafegyver
2018-08-14 06:00:00
Diéta mellékhatásokkal
2018-07-26 05:00:00
Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!