Megint lesz Mozgás Éjszakája – Mert a tested megér egy estet!

0
1795

Ma a világon szinte ugyanannyian halnak bele a mozgásszegény életmódba, mint ahányan a dohányzás miatt életüket vesztik. Ha az emberek elkezdenének rendszeresen mozogni, hét hónappal nőne meg a várható élettartam. A mozgásszegény életmód következtében Magyarországon 35 percenként meghal valaki.

Ezen a sokkoló adatokon szeretne változtatni a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja azzal az üzenettel, hogy a mozgás is lehet élmény.

Éppen ezért idén nyáron egy estére ismét a mozgásé lesz a főszerep Budapest szívében. Június 27-én éjszaka az Egészségkommunikációs Központ ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját, a tavalyihoz képest még nagyobb helyszínen és még több sportággal várjuk a mozogni vágyókat a Hősök terén és a Városligetben.

Az eseményt Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitja meg.

 

  • Idén 16 mozgásformát lehet majd kipróbálni, természetesen most is lesz az előző évről már ismert futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz, sárkányhajózás, nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball.
  • Mindezek mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani, lesz ugrókötelezés kifulladásig, izgalmas lábtollas mérkőzésekkel és nyári curlinggel is készülünk, valamint sprintben is kipróbálhatják magukat a rendezvényre látogatók.
  • Este 21:30-kor rajtolnak a kerékpárosok, a 16 km-es távon Budapest legszebb pontjait fogják érinteni.
  • Éjféltől a futóké lesz a belváros, ismét 3 távval készülünk, lesz 3,5, 6,5 és 11 km-es szakasz is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kihívást. A futók megkerülik majd a Városligetet, birtokba veszik az Andrássy utat és a belváros egyes részeit.

Legyen vége az inaktivitásnak!

Mi magyarok kifejezetten inaktívak vagyunk. Ugyan az Eurobarometer adatai szerint az elmúlt 3 évben kicsi javulást értünk el ezen a téren, korábban a lakosság mindössze 13 százaléka mondhatta el magáról, hogy heti 2-3 alkalommal mozog. Ez az arány mostanra 23 százalékra nőtt. A testmozgás nem csak szórakozás, hanem az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme, ennek ellenére a magyarok 44 százaléka még mindig egyáltalán nem sportol. A Mozgás Éjszakája egy nagyszerű közösségi élmény, amellyel azt szeretnénk tudatosítani, hogy mozogni bárhol, bárkinek érdemes.

 

http://mozgasejszakaja.hu/
https://www.facebook.com/amozgasejszakaja

NEFI