Patika Nap országszerte – június 6-án

2018-05-28 13:35:00    

Ahogy 15 éve minden június első szerdáján, most is kinyílnak a gyógyszertárak ajtajai mellett, a tárák is: idén június 6-án Patika Nap.

A Patika Nap a gyógyszerészet ünnepe. Ilyenkor az ország összes gyógyszertárában várják nem csak a betegeket, de a betegségeket megelőzni kívánókat is, minden egészséges életmód iránt érdeklődő embert.

 

Az országos megnyitó helyszíne: Stark Patika

(8300 Tapolca, Ady Endre u. 8/2.)

 

Időpontja: 2018. június 6. 10:30

 

Ünnep lévén, a patikák ilyenkor díszben várják a látogatókat és extra tanácsadással, szűrőprogramokkal és egyéb rendezvényekkel mutatják meg a gyógyszerészi munka kulisszáit is. Fontos megmutatni és hangsúlyossá tenni a gyógyszerészi hivatást, azt a munkát, amit a patikusok végeznek a  betegellátásban és az egészségmegőrzésben nap mint nap.

 

A XV. Országos Patika Nap idei témája: a légúti betegségek

Minden Patika Napon fókuszba helyeződik egy-egy betegségcsoport és annak perevenciós lehetőségei, amelyek – az EMMI népegészségügyi programjához kapcsolódva – aztán egy éven át a figyelem központjában maradnak (A Patika Magazin lapszámaiban egész évben ezt a témát járjuk körbe, különböző szemszögből megvilágítva). A 2018-as Patika Nap témája a légúti megbetegedések. Az akut és krónikus orr- és orrmelléküregi megbetegedések gyakori problémák. A panaszok köre a banális orrnyálkahártya-gyulladáson és orrcseppfüggőségen át egészen a krónikus arcüreggyulladásig terjed. Mindez az érintettek életminőségére jelentős hatást gyakorolhat, ezért különösen hangsúlyos felvilágosító és tanácsadási szerepe lehet a gyógyszerészeknek a tünetek enyhítésében.

Érdemes betérni a patikamúzeumokba is

Június 6-án, a Patika Napon a patikamúzeumok ismét bekapcsolódnak az ünnepi programba és izgalmasabbnál-izgalmasabb programokkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket.

 

A XV. Országos Patika Napon résztvevő patikamúzeumok:

  • Arany Egyszarvú Patikamúzeum, Kőszeg
  • Arany Sas Patikamúzeum, Budapest
  • De la Motte – Beer-palota, Budapest
  • Fekete Sas Patikamúzeum, Székesfehérvár
  • Fekete Szerecseny Patikamúzeum, Kőszeg


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a gyógyszertárakban 2018. június 6-án, szerdán egész nap!

 

A XV. Patika Nap lebonyolítására az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság támogatásával, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság együttműködésével kerül sor.

 

Galenus

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!