Újra harmóniában

2005-03-14 16:25:57    

Életmódunkról legszembetűnőbben bőrünk tanúskodik. A bőrsejtek energiavesztésének okai főként a modern kor velejárói. A felfokozott életritmus okozta stressz, a környezetszennyezés, a tartósítószerek, a szélsőséges időjárási viszonyok, az UV-sugarak hatása, s minden negatív hatás, mely a szervezetet éri, felelőssé tehető a bőr öregedéséért. Azonban a tűnő szépség visszanyerhető...

Ma már elérhetők azok a klasszikus kozmetikai kezelésen túlmutató módszerek, melyek a test szépítésével a lélek nyugalmára is hatnak. Ezek megszépítik a bőrt, segítik az alakformálást, de nem csak külsőleg vannak jótékony hatással szervezetre, hanem képesek megteremteni külső és belső harmóniánkat.

 

A különféle masszázstechnikák beépítése a kozmetikai kezelésbe nem csak többet ad testnek és léleknek egyaránt, hanem minőségében is egy egészen más jellegű eredményhez vezet.

Nyirokmasszázs
A szinergikus masszázs, a nyirokutak kezelésének ez a fajta gyakorlata nagyon hasznos, mivel a nyirokszövet az ellenanyag-termelés színhelye, így a nyiroknak a szervezet védekezőrendszerében is fontos szerepe van. A nyirokutakban nem csak a nyirok és fehérvérsejtek juthatnak be, a daganatos betegségek egy része is a nyirokutakon terjed tovább, itt találhatók a daganatos sejtek, melyek immunrendszerünk legyengülésével működésbe lépnek, aktiválódnak. A masszázs révén a nyirokkeringés felgyorsul, és több káros anyag távozik a szervezetből, amely ezáltal ráadásul több oxigénhez is jut. A kezelés hatására javulnak a bőr anyagcsere-folyamatai is, ezért az általános jótékony hatáson túl e masszázstechnika kiválóan alkalmazható cellulitkezelésre és zsírégetésre.

Ájurvédikus masszázs
Az ájurvédikus masszázs nyugtató, stresszoldó, méregtelenítő hatású, mely felüdíti a testet és nyugtatja a lelket. Elmélete és gyakorlata a hosszú és egészséges élet fenntartására irányul. Az ájurvédikusmasszázs Indiában igen közkedvelt, jelenleg is használják, és napjainkban egyre inkább teret hódít az európai országokban is. Hatása nem látványos, nem alkalmas például a narancsbőr kezelésére, de energizáló hatása révén hozzásegíthet a mindennapok harmonikusabb megéléséhez.

Az eutimikus masszázs

A masszázs célja az ember számára kijelölt ösvényre való visszatérés, mely biztosítja a jó közérzet és a szépség felé vezető út megtalálását, miközben egyesíti az ősi keleti módszereket, filozófiáját, gondolatait és a legújabb európai módszereket, technológiákat. A módszer mentálisan is hat, és az egész szervezet működésére jótékony hatással van.

A legalapvetőbb része maga a légzés, amely az életerőt szimbolizálja, amely egységet teremt a test egyes szervei között. Így jön létre a pszichofizikus "jólét", amely lehetővé teszi a szépséghibák okainak hatékony kezelését, miközben megszabadítja a kezelt személyt a stressztől. A gyakorlati masszázs közben a kézmozdulatokat is meghatározott zónákban, az érzelmek áramlatának megfelelően kell végezni, az eutimia szó ugyanis az érzelmek összhangját is jelenti. Ehhez a szimpatikus és paraszimpatikus rendszeren egyaránt dolgozni kell, így teremtve meg az egyensúlyt az idegrendszerben.

Az eutimiához kapcsolható a madidi-módszer, mely filozófiára építve többféle masszázst is lehet végezni, és amelynek segítségével a bőr visszakapja szépségét, ragyogását, a test pedig feltöltődik energiával és a szervezet visszanyeri természetes harmóniáját.

[forrás: Galenus]

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!