Tavaszi torokfájás

2006-03-11 10:35:00    

Mindenkivel előfordul, hogy megfájdul a torka. Sajnos a hideg, esős évszak, a változékony időjárás nagyobb esélyt ad a torok- és garatgyulladás kialakulásának. Mindenki átélte már az ilyenkor fellépő kellemetlen tüneteket: kaparó, égő torok, nyelési nehézségek, rossz közérzet... Mit tegyünk?

Attól függ, milyen eredetű a torokfájás...

Felmérések szerint az emberek évente átlagosan egyszer szenvednek különböző eredetű torok- és garatgyulladásban. A megbetegedést legtöbbször vírusok (pl. rhinovírus, parainfluenza-vírus) okozzák, melyek ellen szervezetünk automatikusan védekezik. Szerencsére a vírus okozta torokgyulladás néhány napon belül magától gyógyul, így elsősorban tüneti kezelésről, vagyis a fájdalom csillapításáról kell gondoskodnunk.

Előfordulhat, hogy a fájdalom nem szűnik meg, hanem fokozódik, magas lázzal, esetleg fülfájással, duzzadt nyirokcsomókkal jár. A vírusos és a bakteriális fertőzés esetén is lehet a torok súlyosan gyulladt, hártyával és gennyes váladékkal fedett. Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni.

Ha kiderül, hogy a betegség bakteriális eredetű, akkor az antibiotikumos kezelés eredményes lehet, egyéb esetekben viszont nem indokolt annak alkalmazása. Ugyanígy csínján kell bánni a torokfertőtlenítő szerekkel is, mert a vírusos eredetű fertőzés ellen kevésbé hatásosak, és felbonthatják a száj normál flórájának egyensúlyát is – kipusztítva az ott természetesen megtalálható baktériumokat. A mandulagyulladás kísérő tünete is torokfájás, különösen nyeléskor jelentkező, gyakran a fülbe sugárzó fájdalom. Naponta kerülhetünk olyan helyzetbe, ami torokfájást okozhat. Ilyen lehet a hangos éneklés, kiabálás, hosszan tartó beszéd, dohányzás/dohányfüst miatti irritáció, de a poros, száraz levegő is. Bármi is idézze elő a torokfájást, a fájdalomcsillapítás gyors és hosszan tartó hatása mindannyiunk alapvető igénye.

Új lehetőség a torok fájdalmának gyors és tartós enyhítésére

Tapasztalatok szerint a legtöbb gyógyszer nem csillapítja elég intenzíven a fájdalmat és hatása nem bizonyul megfelelően hosszúnak. A Mucoangin olyan gyógyírt kínál fájó torkának, amely – klinikai vizsgálatokkal igazoltan – gyorsan és hosszú órákra megszünteti a fájdalmat. A Mucoangin először bevonja és megnyugtatja a torkot, a hatóanyag felszívódása után pedig tartós enyhülést nyújt a gyulladt területen. Érzéstelenítő hatását már néhány perc után tapasztaljuk, és a fájdalomcsillapítás hosszú órákig fennmarad.

A Mucoangin szopogatótabletta cukormentes, így megkíméli fogaink egészségét, mentolos íze pedig kellemes, friss érzést biztosít az elgyötört torokban. A Mucoangin recept nélkül kapható a patikákban.

(fizetett hirdetés)

Egészségügy és internet
Ön mire használja az internetet az egészségügyi ismeretszerzésben?

Patika Magazin Online

A Patika Magazin a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) egészségügyi ismeretterjesztő folyóirata.
Kiadja: Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.

Impresszum   |    Médiaajánlat   |    Adatkezelési tájékoztató   |    Facebook   |    Google+

Copyright © Galenus Kiadó. Minden jog fenntartva!