Hétvégi programajánló - Repülő kutyák a Gyerek Szigeten
A kutya frizbi versenyek idei első állomása június 18-19-én, a Gyerek Szigeten lesz, ahol a sportos kutyák izgalmas távolsági és freestyle gyakorlatokkal várják a látogatókat.

Idén először június 18-19-én, a Gyerek Szigeten mérkőznek meg a levegőben frizbiző kutyák. A cél, hogy a játék során egy korong se érjen földet, a legügyesebb kedvenc pedig elnyeri a Dog Chow Disc Cup Európa-bajnoki címet.

 

 

Fly dogs avagy kutyafrizbi

 

A távolsági kutya frizbi lényege, hogy az eldobott korongot a kutya még a levegőben kapja el és azzal minél gyorsabban szaladjon vissza a gazdájához. A szabadstílus versenyszámban a két- és négylábú versenyzők zenére adnak elő öt koronggal egy ötletes koreográfiát, ahol nem csak a gyorsaság, de az ügyesség is számít. A tengerentúlról érkezett sport hazánkban is egyre nagyobb teret hódít, hiszen csak egy jókedvű, aktív kutyára, és néhány korongra van hozzá szükség. A lendületes futamok mellett számos program vár még kicsiket és nagyokat is egyaránt. Kutyás ügyességi verseny és kézműves programok színesítik a kétnapos Dog Chow Disc Cup bajnokságot. A négylábúak a hétvégén nem csak a korongot kergetik, de engedelmességi bemutatót is tartanak, sőt, kacsát is terelnek majd a szigeten!


A hétvége önfeledt kikapcsolódást és szórakozást ígér nemcsak a kutyák és a kutyás sportok szerelmeseinek, de kicsiktől a nagyokig az egész családnak. Keresd idén is a repülő kutyákat a Óbudai Hajógyári szigeten!


Avantgarde
(BSD)