A valódi dr. Csont és a CSI helyszínelői a Semmelweis Egyetemen
Hogyan dolgozik a bűnügyi orvos, és mik a halott-vizsgálat igazi lépései? Milyen a perifériás vénaszúrás vagy az újraélesztés? Hogyan lehet biológiai profilt alkotni a csontmaradványokból – vagyis hogyan dolgozik a magyar Dr. Csont? Milyen egy igazi boncterem?

Hogyan dolgozik a bűnügyi orvos, és mik a halott-vizsgálat igazi lépései? Milyen a perifériás vénaszúrás vagy az újraélesztés? Hogyan lehet biológiai profilt alkotni a csontmaradványokból – vagyis hogyan dolgozik a magyar Dr. Csont? Milyen egy igazi boncterem? Valóban különbözik-e a női és a férfi agy? Szeretné kipróbálni hogyan kell sebet varrni? Hogyan találkozik a hímivar- és a női petesejt a lombikbébi programban, és mi az oka a meddőségnek? Mit mutat meg az elektronikus orr? Hogy működik a virtuális mikroszkóp? Hogyan segít a harmadik dimenzió a baleseti sérültek arccsont-helyreállításában? Miért igyunk bort? Milyen a szív 4 dimenzióban? Hogyan lehet megelőzni a szájüregi daganatokat? Milyen a robotsebészet?


Több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Semmelweis Egyetem. A helyszínek között ingyenes buszjárat szállítja a tudományok iránt érdeklődőket délután 17.00 és 24.00 között.

 


Időpont: 2011. szeptember 23. (péntek) 17.00 és 24.00 óra között

Helyszín: Budapest Semmelweis Egyetem

 

A Semmelweis Busz megállóhelyei ide kattintva megtalálhatóak.


Semmelweis Egyetem

(BSD)