5 napos ingyenes tábor daganatos betegek részére

Különösen intenzív ez az igény a betegség kezdetén, a diagnózissal való szembesüléskor, abban az átmeneti időszakban, amikor még felfogni is nehéz milyen terheket jelent érzelmileg, fizikailag és egzisztenciálisan maga a betegség.

A rákkal való szembesülés első pillanataiban a félelem és a szorongás, sokaknál a jövőtől való rettegés is megjelenik. Hirtelen megváltoznak a munkában, családban más egyéb kapcsolatokban betöltött szerepek és az addig életét autonóm módon vezető személy támogatásra szoruló, az életéért küzdő, gyakran kiszolgáltatott, akár kilátástalan helyzetben találhatja magát. Ebben az időszakban feltétlenül szükség van a betegség megértését segítő pontos információkra, a kezelésekkel való együttműködést segítő tudásra és a szorongást csökkentő eljárások ismeretére, az érzelmek feldolgozását segítő foglalkozásokra.

5 napos tábor daganatos betegek részére

Az 5 napos Tűzmadár programot a betegség kezdeti szakaszában ajánljuk, ezért érintünk benne minden olyan terület ami a sikeres megküzdést elősegítheti. A program intenzív, öt napos, bentlakásos, helyszíne Nagykovácsi. A programot Rohánszky Magda onkopszichológus vezeti, onkológus, mozgásterapeuta, dietetikus és gyógytornász kollégák közreműködésével.

A tábor időpontja: 2011. október 3-7. között. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen a Tűzmadár Házban, e-mailben az info@tuzmadaralapitvany.hu e-mail címen, vagy a 06-1-455-8100/8607mellék, illetve a +36 30 478 29 58 telefonszámon.

Kifejezetten számítunk azon betegekre, akik számára hátrányos szociális helyzetük miatt problémát jelentene a hasonló, de térítéses programok megfizetése, és esetleg vidéki lakhelyük miatt a program kínálta lehetőségek (pszichológus, dietetikus, mozgásterapeuta, stb.) nem érhetők el.

www.tuzmadaralapitvany.hu