Múzeumi élmény akár a betegágyból is

Az európai  uniós forrásból megvalósult fejlesztés célja, hogy a legmodernebb technikát alkalmazva mindenki számára elérhetővé tegye a magyarországi festészet leghíresebb alkotásait.

Az új alkalmazás linkje: http://oktatas.mng.hu/Microsite/?dir=aloldal&oldal_id=4.

A Magyar Nemzeti Galéria tette lehetővé, hogy nagy felbontású képek segítségével akár otthonról is tanulmányozhassák az érdeklődők gyűjteményének kiemelkedő műalkotásait, a magyarországi művészet remekműveit. A képeken a festők minden egyes ecsetvonása látszik, a festmények legapróbb részletei is megfigyelhetőek.

A nagy felbontású képek mellett egy új alkalmazás segítségével négy műtárgyról érdekes részleteket is megtudhatunk az Interaktív utazás a festmények világában menüpont alatt: olvashatunk a művek születéséről és az alkotók életéről, valamint az egyes szereplők, tárgyak magyarázatát, jelentését is megismerhetjük.

Az új képek és alkalmazás elkészítésében a Galéria ismét a 360 Systems céggel működött együtt. A fejlesztés a MásKépMás-MásKéppLáss! című TÁMOP-3.2.11/10-1/KMR-2010-0015 kódszámú pályázat keretében készült el.

Magyar Nemzeti Galéria