Egy Cseppes Patikahét!

Szűrések országszerte

Május 21. és 27. között ismét elindul Egy Csepp Figyelem Alapítvány már évek óta nagy sikerrel futó programja, az Egy Cseppes Patikahét. A Patikahetet az alapítvány hagyományosan évente kétszer, májusban és novemberben szervezi meg. Az országszerte több mint 500, sárga-magenta logóval ellátott gyógyszertárban egész évben bárki – jelképes összegért – megmérettetheti vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét.


Az „egycseppes” patikákban ezen kívül ebben az évben 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérő és az Accutrend Plus koleszterinmérő készülékek, valamint az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.
Az „egycseppes” gyógyszertárak listája megtalálható az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján: http://www.egycseppfigyelem.hu/patikakereso.

 

 

A cukorbetegség figyelmet követel


Az Egy Cseppes Patikahéten tavaly több ezren mérették meg egészségügyi értékeiket. A program szervesen egészíti ki az alapítvány más programjait – Egy Csepp Világnap, Egyszer Élünk Körút és egyéb ingyenes mérések –, amelyeknek célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére, valamint a betegség korai felismerésére annak érdekében, hogy az esetleges későbbi szövődmények elkerülhetőek legyenek.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények a korai felismeréssel részben elkerülhetők.

Egy Csepp Figyelem

emésztőszervi betegségek

ápolás, otthonápolás