Gyulladásos bélbetegek európai napja - június 9.

2012. június 9. szombat
Petőfi Sándor Művelődési Ház
(1103 Budapest, Kada u. 38-40.)

A rendezvény szervezője:
Magyarországi Crohn - Colitises Betegek Közhasznú Egyesülete (MCCBE).

 

Több mint tizenöt éve a gyulladásos bélbetegekért

1994 márciusában néhány lelkes beteg és egy, a betegek sorsát szívén viselő orvos elhatározták, hogy létrehozzák a Crohn-Klubot. 1997-ben egyesületté alakultunk, és 2003-ban megszereztük a közhasznú minősítést is.  Az Egyesület alapítói – a colitis ulcerozában és Crohn-betegségben szenvedő betegek, családtagjaik és a tevékenységünket támogató jogi személyek – a következő célokat tűzték ki:

  • az Egyesület nyújtson segítséget a betegséggel való együttélés sokszor igen nehéz feladatának megtanulásában, javuljon a betegek életminősége

  • a betegeket érintő jogszabálytervezetek véleményezésével képviselje a betegek érdekét támogassa a betegséggel kapcsolatos orvosi kutatásokat

  • segítse a helyi szervezetek megalakulását és működését

  • vegyen részt a gyulladásos bélbetegek nemzetközi szervezeteinek munkájában. Egyesületünket a megalakulás évében, felvették a krónikus bélbetegek európai szövetségébe (EFCCA).


A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete által képviselt két betegcsoportnál igen fontos, hogy a beteg és szűkebb környezete megtanuljon együtt élni az elváltozással. Ebben kíván segítséget nyújtani Egyesületünk.

Összejöveteleinket minden hónap utolsó hétfőjén 17.00-kor a Heim Pál Kórház előadótermében tartjuk (Budapest, VIII. Üllői u. 86.), ami dietetikai tanácsadással egészül ki.

Közös kirándulásokat, kulturális programokat, karácsonyi ünnepséget szervezünk. Működésünkhöz szükséges anyagi feltételeket alkalmi, és rendszeres támogatóink által nyújtott pénzösszegekből, valamint pályázati lehetőségekből, és az adó 1%-ból befolyt bevételből fedezzük.

Az európai szövetség kezdeményezésére rendezzük meg immár 12. alkalommal a Krónikus Bélbetegek Napját betegeknek, hozzátartozóiknak, gyógyítóiknak és minden érdeklődőnek. Mostani rendezvényünk célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek egymással, jól érezzék magukat, és minél több ismeretre tegyenek szert az előadásokból.

 

Program

9.30-10.00 Regisztráció, megnyitó, köszöntés
10.00-10.45 Dr. Kovács Ágota (gasztroenterológus, főorvos)

IBD, 2012.

 
10.45 -11.15 Dr. Guóth Zita (szülész-nőgyógyász főorvos)Válaszok a hölgyek gyakran feltett kérdéseire(a fogamzásgátlástól a menopauzáig) 
11.15 -12.00 Molnár Andrea (dietetikus, egészségügyi szaktanár)Az ideális testtömeg elérésének lehetőségei és korlátai IBD-ben 
12.00-13.00  Ebéd
13.00-13.45 Daru Kata
Összefoglaló és filmvetítés
(Európai összefogás az IBD-vel kapcsolatos kérdésekben) 
14.00 órától

Vezetőség megválasztása
Ez szavazáshoz kötött, így kérjük, minél többen vegyenek részt! 

A program ideje alatt a Kisteremben  Dietetikai és sztómaterápiás tanácsadás szakemberek részvételével.


Mindenkit szeretettel várunk!