Gombos Edina ecsettel a szájában alkotott

A szeptember 5-én nyíló tárlat előkészületei már javában zajlanak. A mozgássérült és ép művészek napi vendégei a Magyar Nemzeti Galériának, ahol együtt készítik műveiket. Gombos Edina is bekapcsolódott az alkotási folyamatba, és Krániczné Tóth Dóra, Fark László, valamint Hervé-Lóránth Ervin segítségével kipróbálta, milyen festmény születhet a keze, illetve a szája munkájából.

Bár sosem volt érzékem sem a festéshez, sem más kézügyességet igénylő tevékenységhez, de nagyon szívesen kipróbáltam a kézzel és a szájjal festést is – mesélte lelkesen Gombos Edina, aki legszívesebben kislányával együtt fest és rajzol. – Nagyon finom munkáról van szó, ami egyben borzasztóan nehéz is. Remegő kézzel fogtam meg az ecsetet, de a végén nagyon jó érzés volt látni, hogy létrejött valami. Furcsa volt a számmal festeni, kis mozgásteret enged az ecset és a vászon közelsége, mégis nagyon élveztem a feladatot.

Edina nagyon örül annak, hogy a kiállítás létrejöhet, hiszen remek ötletnek tartja, hogy a sérült és egészséges művészek együtt alkossanak. Ráadásul őt érte a megtiszteltetés, hogy a kiállítás jótékonysági nagyköveteként népszerűsítse a hamarosan megnyíló tárlatot.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ez alkalommal sérült és egészséges művészek együtt dolgozhatnak, alkothatnak, segíthetik egymást, és ebből kapcsolatok, barátságok születhetnek – tette hozzá Edina.

KRQ