Sok kicsiből sokra futja


A Nárcisz Futás célja, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. Az életünk során kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdenünk.

Az idén is több száz gyerek és felnőtt fut az élet tiszteletéért.  A nevezési díjból származó bevétel – ami gyerekeknek 200 forint, felnőtteknek pedig 900 forint- a rákbetegek többnapi fájdalomcsillapítását teszi lehetővé.

Az Alapítvány 1991-es megalakulása óta nagy energiát fektet a társadalmi szemléletformálásba és a hospice ismertségének növelésébe. Ezt szolgálják a 2007-ben elindított Nárcisz Programok, (Nárcisz Napok, Ültetés, Futás, Tenisz, Squash, Asztaltársaság, Iskolai/óvodai képzés) melyek révén a hospice ellátás jelentése egyre ismertebbé válik.  A program ereje az önszerveződésben rejlik, a résztvevő szervezetek saját elhatározásukból, és saját anyagi forrásaikból csatlakoznak. Kiemelt szerepet kapnak a társadalmi szemlélet formálásában önkénteseink, akik fontos tagjai a hospice team-nek.


Miért éppen a nárcisz a szimbólum?


A nárcisz a telet legyőző tavasz egyik első virága, az öröm, életigenlés jelképe, és a rákbetegeket gondozó szervezetek szimbóluma.

A Nárcisz Program üzenetei:

  • Őrizzük meg az emberi méltóságot életünk végéig!
  • Erősítsük a súlyos betegekkel való együttérzést és a segítő attitűdöt!
  • Emeljük az önkéntes munka és a jótékonyság értékét!
  • Neveljük tudatosan cselekvő szolidaritásra a gyerekeket!


Várunk mindenkit: gyermekeket és szülőket, egyedülállókat és csapatokat, futókat és gyaloglókat, sétálókat és rohanókat, amatőröket és profikat, mert tapasztalatból tudjuk, hogy minden kis segítség számít, és még egy apró dologgal is rengeteget tehetünk másokért.