Új ügyvezető az SM betegek országos alapítványa élén

Közel két évtized után új szakember veszi át a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány ügyvezetését: Nadabánné Benyik Éva a stafétát Fazekasné dr. Magda Erzsébetnek adja át.

Évek óta keresett felkészült, tapasztalt, elkötelezett utódot, akinek átadhatná a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) ügyvezető titkári feladatait Nadabánné Benyik Éva. A gyógyíthatatlan idegrendszeri kórral, az SM betegséggel 45 éves korában szembesülő Nadabánné Benyik Éva civil szervezeti munkáját a Békés megyei SM egyesület elindításával alapozta meg, majd az SM betegek képviselete érdekében a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) és a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítványnak (MSMBA) elindításában és működtetésében is folyamatosan dolgozott. Számos helyi, megyei, regionális, országos és nemzetközi pályázat, program, rendezvény, továbbá folyamatos érdek-képviseleti tevékenység, valamint a nyíregyházi SM rehabilitációs centrum elindítása is a nevéhez fűződik.

A stafétát átvevő Fazekasné dr. Magda Erzsébetnek is több évtizedes tapasztalata van a civil szervezetek működésében, pályázatírásban, jogi és pénzügyi kérdésekben egyaránt. Alapítója és kezdetek óta vezetője a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványnak, korábban az országos SM civil ernyőszervezet működésében, felügyelőbizottságában is részt vett. A jogász végzettségű szakember dolgozott a Körös Volán humánpolitikai igazgatójaként, aktív pályafutását ebben az évben a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. jövedelemelszámolási osztályvezetőjeként fejezi be, az így felszabaduló idejét fordítja az országos SM alapítvány ügyvezető titkári feladatainak ellátására.

A két szakember jelenleg párhuzamosan dolgozik, amíg a bíróság bejegyzi a változást: Nadabánné Benyik Éva indítja el a 2018-as pályázatokat, az idei év programjainak szervezését.

Az ügyvezető titkár személyének változásával együtt az országos alapítvány kuratóriuma is  módosul. Az új összetétel: elnök marad Szántai Anita rehabilitációs szakember, a kuratórium tagjai pedig Fazekasné Magda Erzsébeten kívül dr. Rózsa Csilla neurológus főorvos, Kék Ignácné, a nyíregyházi SM centrum vezetője, valamint Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter.

Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

születési rendellenesség