A férjem más nőkről fantáziál! Normális ez?

0
1858

Legyünk őszinték: mi sem természetesebb az erotikus fantáziáknál. Ahelyett, hogy bűntudatot éreznénk, jobban tesszük, ha profitálunk belőlük. Csak javulni fog tőle a szerelmi életünk – egész párkapcsolatunk!

Azok, akik azt állítják, hogy nem fantáziálnak, neveltetési vagy érzelmi okokból tagadják azt, és egyszerűen nem ismerik el a szexuális képzelgés tényét.

„Gyakran fantáziálok, pedig kiegyensúlyozott párkapcsolatba élek. Normális ez?”

Igen! A fantáziálás nem egy szégyenteljes betegség, hanem ellenkezőleg: természetes jelenség. Mindenki fantáziál – állítják a szexológusok -, sőt, az a jó szexuális közérzet egyik jele. Azok, akik azt állítják, hogy nem fantáziálnak, neveltetési vagy érzelmi okokból tagadják azt, és egyszerűen nem ismerik el a szexuális képzelgés tényét. Pedig ezek az erotikus álmodozások és pajzán gondolatok részét képezik „titkos szerelmi kertünknek”. Szexuális fantáziáink ugyanúgy hozzánk pszichés világunk „termékei”, mint például álmaink.

Beszéljenek róla

A fantáziálásról mindenekelőtt beszélni kell. De intim módon, mint legbelső ügyünkről, játékosan az ágyban: „Mondd meg, miről ábrándozol, azt fogom csinálni veled.” Hiszen miért is ne fedné fel a partnerének néhány intim gondolatát? Az eredmény nem várat magára: ahelyett, hogy mindig „ugyanazt a filmet” néznék a „moziban”, ön lesz a forgatókönyvírója szerelmi történetüknek és szexuális életüknek. Ez az újítás mindenképp jótékony hatású. Egyébként a szexológusok ismerik és alkalmazzák is rendelőjükben a „fantázia-terápiát”. Mint azt a neve is mutatja, ez a gyógymód fantázia-képek felfedését jelenti a vágy hiányával kapcsolatos problémák megoldásában.

Hogyan reagáljak a férjem fantáziálására?

A férje által felfedett szexuális képzelgések önt hidegen hagyják, esetleg felháborítják? Pedig jobban teszi, ha nem lát benne semmi rosszat, és főleg azt nem szabad felednie, hogy az egész csak a képzelet szüleménye.

Amikor a nők fantáziálnak

A nők a fantázia szintjén jobban szeretik a szado-mazochizmust, a több partnert, a csoportos és a kultikus szexet, mint a férfiak. Előszeretettel választanak partnerüknek a társasági magazinokban szereplő, jó megjelenésű, magas társadalmi rangú és jómódú férfiakat, és élnek velük szexuális életet – képzeletben.

Női és férfi fantáziák – van különbség?

A fantáziálás terén alapvetően eltér egymástól a nő és a férfi abban, hogy a nő általában megmarad az álmodozás szintjén, míg a férfi hajlamos „akcióba lépni”, és megvalósítani, amit elképzelt. De vigyázat: csak semmi sietség! Jobb óvatosnak lenni, ha fantáziálásról van szó. Ha nem hosszú ideje vagyunk együtt valakivel, ne siessünk felfedni, miről szólnak erotikus tárgyú képzelgéseink. Ugyanez vonatkozik arra a nőre, aki „élete párjával” találkozik össze, és hosszabb távú tervei vannak vele. A „kiszemelt” férfi ugyanis, ha megtudja, hogy a nő miről fantáziál, nem hagyja többé őt békén, hogy megvalósítsa a fantázia-képeket. Azután pedig a saját férfi-képzelgéseit is valóra akarja váltani. Az esetek túlnyomó többségében a fantázia-képek felfedése elég izgató ahhoz, hogy felkeltse a vágyat, és a felek kettesben „írják az új forgatókönyvet” a szerelmeskedés filmjéhez. A képzelet világa után a cselekedet nem kötelező! De ha mégis bekövetkezik, akkor az egy lassú fejlődés eredménye kell, hogy legyen. Ugyanakkor célszerű megvalósítani a képzelgéseknek legalább egy részét, mert ha mind az ábránd szintjén marad, az nem elegendő a szexuális élet javításához. A férj nehezen beszél róla? Ez esetben a feleség fogadja meg a szexológus tanácsát: ha a férfi végre megnyilatkozik, a nő soha ne mondjon neki nemet, inkább azt, hogy „talán, lehet, majd egyszer”…

Segítség! A férjem pornófilmeket néz!

Minden asszony, aki felfedezi, hogy a férje, élettársa titkon pornófilmeket néz, amely a legkevésbé sem mondható romantikusnak, általában rendkívüli módon meglepődik, sőt megrémül. Pedig meg kellene nyugtatnia magát, és nem a dolog ellen fordulnia. A pornófilm-nézés annak is lehet a jele, hogy a pár szexuális élete nem kielégítő, és „élénkítésre” van szüksége. Ezért párbeszédbe kellene kezdeniük a témáról. Unalmas az együttlétük? Mit vár a férfi a társától szexuális téren? Meg kell újítani a kommunikációt – csak így állítható vissza a kiegyensúlyozott szerelmi élet, a párkapcsolat korábbi színvonala.

 

 

 

Galenus