Csodalámpa – a beteg gyerekek vágyait teljesítő alapítvány

0
750

2013. januárban és februárban a beteg gyermekek legtitkosabb vágyait megvalósító Csodalámpa Alapítványnak segítenek a hello holnap! adományvonalat hívók.

A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy évente, országos elosztásban 240-260 kívánságot teljesítsen , 3-18 év közötti, különféle életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek számára. Az Alapítvány akciói nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról vagy a tehetetlenségről szólnak, sokkal inkább a reményről, az akaraterőről, az életről, a lehetőségekről.


 

A kívánságteljesítés a kezelőorvosok tapasztalai szerint is fontos eszköze a gyermekek pszicho-szociális rehabilitációjának, mert az élmények, a vágyak teljesülése segíti a gyerekek önbizalmának, önértékelésének növelését, erősíti az önmagukba, a felnőttekbe vetett hitüket, s mindez a gyógyulási esélyük növelését jelenti.

A Csodalámpa Alapítvány megalakulása 10 éve alatt közel kétezer kívánságot teljesített, repüléstől a tárgyi ajándékozáson át a NAGY találkozásokig – a legkülönfélébb módokon. Pénzbeli támogatást semmilyen formában nem nyújtanak, így a támogatás minden esetben látható, kontrollálható módon valósul meg. A megvalósításhoz azonban szükség van minden 100 forintra.

A hello holnap! adományvonal 2013. január 1-től a 13688—as számon érhető el.

A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére (Domino felöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27%-os áfa levonásra kerül).

2013. január 1. – febuár 28. között beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Csodalámpa Alapítvány munkáját segíti.

Az ország területén a múlt év decembere óta működő  adományfülkékből kezdeményezett hívások teljes díja is a Csodalámpa Alapítványé lesz januárban és februárban.

Magyar Telekom