Egészségügyi szóvivő- és kommunikációs szakemberek képzése

0
367
Fotó: 123rf.com

A hazai munkaerőpiac az elmúlt tíz évben egyre jobban igényli a kommunikációval kapcsolatos,  speciális ismeretekkel rendelkező, különböző szintű vezető és vezető-utánpótlást biztosító, nemzetközi pályára is alkalmas szakembereket.

Az egészségügyi intézmények kommunikációs követelménye erősödik, hiszen a marketing, a közönségkapcsolatok és a belső környezet befolyásolását a gazdasági folyamatok kommunikációs eszközökkel történő tervezését, szervezését, irányítását, és a rendszerek és folyamatok általában értendő befolyásolását kommunikáció útján érhetik el.

A munkaerő-piaci igények azt is jelzik, hogy az egészségügyi, egészségturisztikai intézményeknél munkát vállaló szakemberek korszerű, az EU mércéknek is megfelelő szemlélettel  tudjanak kisebb és nagy szervezetet  menedzselni, érdeket egyeztetni, pályázatot írni, s mindezt lehetőleg magas szinten végezni. A szakon végzettek iránti munkaerő-keresletet  tovább erősíti a kórházak, egészségturisztikai intézmények, gyógyszergyárak, közigazgatási intézmények egészség kommunikációs tevékenységéhez szükséges szakember igény kielégítését. 

A Soproni Egyetem budapesti kihelyezett tagozatán két féléves képzés után szerezhetnek képesítést a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek. 

A program célja jól képzett, hatékonyan kommunikáló, az intézmények értékeit, érdekeit, szakmai munkát a különböző a társadalmi csoportok, (ön)kormányzati szervek és hatóságok felé megjeleníteni tudó, a célcsoportok számára fontos információkat közvetlen és közvetett formában (a helyi és országos médiumok segítségével) eljuttatni képes kommunikációs szakemberek képzése. 

Felvételi információk az egyetem honlapján, jelentkezési határidő: szeptember 6.