Magyarországon évente 6-7 ezer nőnél diagnosztizálnak mellrákot, és több mint évi 2000 haláleset írható a betegség számlájára. Szinte nincs olyan ember, aki a családja, a baráti vagy ismeretségi köre révén ne lenne érintett. Az AVON Magyarország 2015. június 6-án mellrákellenes sétával és egész napos családi rendezvénnyel hívja fel a figyelmet a betegségre, az önvizsgálat és a kötelező szűrővizsgálatok fontosságára.

„Mi, nők pótolhatatlan szerepeket töltünk be a társadalomban: édesanyák, feleségek, barátnők, kollégák, vagy éppen valakinek a gyermekei vagyunk. Szükség van ránk! Ezért fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és a környezetünkben élő többi nőre, hiszen valakinek nagyon hiányoznánk, ha nem lennénk” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.


Az AVON június 6-i, egész napos ingyenes rendezvényén a mellrákkal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésekkel, a nőiességhez kapcsolódó előadásokkal, életmód programokkal, AVON Szépség sátorral és könnyűzenei koncertekkel várnak minden hölgyet, családtagjaival, barátaival együtt.

 

A szakmai kerekasztal-beszélgetések három fő témát feszegetnek a betegséggel kapcsolatban:

  • mit tehetünk, hogy csökkentsük a mellrák rizikóját,
  • mi történik a betegség alatt,
  • és mire számíthatunk, ha sikeresen túljutottunk a nehézségeken.

A beszélgetéseken neves szakértők, orvosok, alapítványi munkatársak osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel, többek között Dr. Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettől, Prof. Dr. Bősze Péter, az Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia Alapítványtól, Dr. Mátrai Zoltán PHD és Dr. Újhelyi Mihály az Országos Onkológiai Intézettől, vagy dr. Demeter Jolán a Szent János Kórház Mammográfiás Centrumából. A rendezvényen mindemellett bemutatkoznak a mellrákkal kapcsolatban tevékenykedő alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok, akik segítenek például az önvizsgálat módszerének megismerésében, vagy bemutatják azokat a gyakorlatokat, amelyek a mellműtét utáni rehabilitációban segítenek.

Változatos programok

A közös séta a mellrák ellen 13:30-kor indul a Széchenyi István térről, a Lánchídon és Erzsébet hídon halad keresztül, majd a pesti rakparton tér vissza a rendezvényhelyszínre. A napot Tóth Vera, Vastag Csaba és a Back II Black fellépése zárja.

A szervezők a család minden tagjára gondoltak, hiszen a legkisebbek az Alma együttes és a Salátabár produkciója mellett kipróbálhatják az óriás társasjátékot, az ugrálóvárat vagy az aszfaltrajzolást; az erősebb nem képviselői pedig erőpróbán vehetnek részt, valamint dartsban és csocsóban mérhetik össze az erejüket.

„Az AVON a nők vállalataként ismert, Tanácsadóink nagy része is nő, így ez határozza meg társadalmi felelősségvállalási tevékenységünket is. Ennek keretében olyan célokat támogatunk, amelyek a nők életét, életminőségét leginkább befolyásolják. Ennek a harcnak az egyik meghatározó eleme a mellrákellenes küzdelmünk” – mondta Végh-Kósa Anita. „Bízunk benne, hogy az idei sétával is sikerül minél több ember figyelmét felhívni a betegségre és a megelőzés fontosságára! Mindenkit arra bíztatunk, ne egyedül érkezzen: hozza el szeretteit, családját, barátait: azokat, akik a legfontosabbak számára a világon!”

 

  • Helyszín: Budapest V. kerület, Széchenyi István tér
  • Időpont: 2015. június 6. (szombat), 10:30-18:30 (a Séta maga 13.30-kor kezdődik)

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.avonanokert.hu oldalon lehet. Az AVON sétára 50%-os alkalmi menettérti kedvezménnyel váltható belföldi vonatjegy.

Bővebb információ és részletes program: www.avonanokert.hu

Well Pr