Hargittai Magdolna, Hargittai István: Képes Szimmetria

“A szimmetria iránti érdeklődés velünk van, amióta csak tudatunkra ébredtünk, amikor először felismertük ,hogy van két kezünk és azok hasonlítanak egymásra, amikor tudatosodott bennünk, hogy jobb és baloldalunk külsőre egyforma és amikor először vettük észre a virágokat és a bogarakat és minden mást, ami körülöttünk van…”

Biztos, hogy minden olvasónk össze tudna állítani egy szimmetria könyvet azokból a képekből, amelyekkel nap mint nap találkozik, és amelyekben így vagy úgy jelen van a szimmetria. Csupán életünk nagy rohanásában ritkán tudatosulnak bennünk a körülöttünk levő világ szimmetriái. Ezzel a könyvvel ezt a tudatosulást szeretnénk elősegíteni.” (Szerzők)

A több, mint 200 oldalas színes, ismeretterjesztő kiadvány kb. 550 színes fotóval és számos rajzzal egy látványos és érdekes utazásra invitálja az olvasót a szimmetria világába. Segítségével mindenki megtalálja a kapcsolatot a körülöttünk lévő természeti és emberi alkotások között, és ez a szimmetria. Mind a tudományok, mind a vizuális valóság iránt érdeklődők körében népszerű olvasmányt és kikapcsolódást nyújthat a képes album.


A tartalomból:

Mi is a szimmetria?
Tükörszimmetria
Kiralitás
Többszörös tükörszimmetria
Forgási szimmetria
Alak és mozgás
Mértani testek
Ismétléses szimmetria
Csavarszimmetria
Síkminták
Kristályok
Antiszimmetria

Rendelje meg

A könyvet (bruttó)  5500 Ft / db-ért megveheti:

  • a nagyobb könyvesboltokban

A kötetet megrendelheti:

  • a Galenus Kiadótól a 467-80-68-as telefonszámon
  • a galenus@galenus.hu e-mail címen
  • valamint levélben a 1146. Budapest, Dózsa György út 19. postai címen

Aki a könyvet személyesen veszi át szerkesztőségünkben (1146. Budapest, Dózsa György út 19.), az 10% kedvezményben részesül.

 

A kötetek paraméterei

Oldalak száma: 216
Formátum: 215×265
Kiadás éve: 2005
ISBN-szám: 963 7157 00 X
Bruttó ár: 5500 Ft
Keményfedeles, cérnafűzött, védőborítóval, jelzőszalaggal ellátott könyv.