Hévíz több, mint csupán gyógyfürdő!

0
524

Tudta, hogy a Hévízi-tó Európa legnagyobb természetes termáltava? Hogy a benne található iszap egyedülálló bioaktív összetételét a tőzegmedrének köszönheti?  Megtapasztalta már, hogy e különleges természeti képződmény bármely évszakban kihagyhatatlan fürdőzési élményt nyújt?

Meglepő tények a Hévízi-tóról

A Tófürdő nem állóvíz, hiszen a források folyamatosan táplálják, és a víz folyamatosan ürül is a tóból – méghozzá közvetve a Balatonba. 3 naponta a teljes vízmennyisége kicserélődik! A legforgalmasabb nyári napokon is 5200 liternyi tiszta víz jut minden egyes fürdővendégre!

A tavirózsák közt lebegve lebegve nemcsak a fájdalomcsillapító, radon tartalmú víz, de a speciális ion-összetételű, idegnyugtató légkör hatásait is élvezhetjük. A levegőben található negatív iontúlsúly stresszoldó, pihentető hatású, elősegíti a tökéletes kikapcsolódást. Az egyedülálló hungarikummá nyilvánított tradicionális hévízi gyógykezelések – a tó gyógyvízével és iszapjával – messze földön híresek csodás hatékonyságukról.

Fotó: Aqua szálloda

Tálcán kínált pihenés

A tótól pár perc sétatávolságra található Hévíz legelső olyan szállodája, ahol csak a fürdőruhánkról kell gondoskodnunk, minden mást intéznek helyettünk! Az idén 35. jubileumát ünneplő Aqua szállodában elegáns környezetben élvezhetjük a kényelmet. Gyógyászati kezelések mellett a gyermekekkel érkező családok is megtalálják a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket. 

Varázslatos vízi világ vár itt: fedett termál medencék, élményfürdő, kerti úszómedence és Kneipp taposómedence, fedett gyermekmedencék, kerti gyermekpancsoló és a szaunavilág közül nem nehéz a választás, minden korosztály élvezettel merülhet el a wellness hévízi birodalmában. 

A gyógyvízen túl

A Hévízre látogatókat izgalmas programok, élmények várják, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni. Mit szólna egy mézes vagy sós-pálinkás szauna szeánszhoz a kerti rönkszaunában? Vagy a halpedikűrhöz? Egy gourmet boresthez, ahol az ínycsiklandó menüt mindig egy neves borászat kiváló boraihoz készítik? Egy kiváló pálinka szortiment kóstolásához?  A helyi termelői piacról ínyencségek beszerzéséhez? Tárlatvezetéshez a keszthelyi Festetics kastélyban? Az egregyi Árpád-kori kőtemplom meglátogatásához, amely alatt két Szent György energiavonal metszi egymást? Esetleg egy kenutúrához a gőzölgő vizű hévízi patakon? Gyűjtsünk be egy csokornyi élményt, hogy a dolgos hétköznapokon bőven legyen mire visszaemlékezni!

Fotó: Aqua szálloda

Amit feltétlenül érdemes kipróbálni Hévízen:

Fedezzük fel Hévízt kényelmesen, gurulva: a segway-es városnézés életre szóló élmény az egész családnak! Könnyebb megtanulni, mint gondolnánk!

Fürdőzés a tavirózsák közt: a tőzegmederben kialakult, nyáron 34 Celsius fokos Hévízi tó több szempontból is különleges. Európa legnagyobb gyógyító erejű tavában lebegve nemcsak a fájdalomcsillapító, radon tartalmú víz, de a speciális ion-összetételű, idegnyugtató légkör hatásait is élvezhetjük.

Tavirózsa kalandpark: Hévíztől mindössze néhány percnyi autózással elérhető a Keszthely-Kertváros Hévíz felőli végén található családi kalandpark. Természet- és növénybarát környezetben rengeteg izgalmas akadály és pálya várja a kalandos kedvű gyerekeket és felnőtteket!