Játék! Játék! Homoktövis velőt nyerhet!

0
522
Fotó: pixabay.com

A homoktövis egy nagyon különleges növény, a bogyóinak gyógyító ereje van.  A hazánkban is termesztett, és szabadon is előforduló gyógynövény eredetileg Ázsiából származik, de jótékony hatása és igénytelensége miatt mára szinte az egész világon elterjedt. Összetevői miatt egy igazi csodaszer a homok aranyának is nevezett növény. Sok betegségre jótékony hatással van, de kiválóan erősíti az immunrendszert, ezért megelőzésre a legjobb használni.

A Patika Magazin és a Dr. Krém közös játékában 1 üveg 500 ml tartalmú homoktövis velőt nyerhet, aki helyen válaszol az alábbi kérdésre, és azt a facebook poszt alá hozzászólásként megírja!

Kérdés: Soroljon fel legalább hármat az adalékanyagok közül, amelyet a készítmény NEM tartalmaz!

Nyeremény: 1 db Dr. Krém 1 üveg Homoktövis velő

A válaszhoz segítséget itt kaphat: Dr. Krém

Játék kezdete: 2021. március 22.
Játék vége: 2021. március 26. éjfél
Sorsolás: 2021. március 27.

Promóció!

A nyereményről:

A homoktövis nem csupán elsőleg, külsőleg is rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Ez leginkább a homoktövis olajra értendő, melyet a magokból és a bogyók húsából nyernek ki. Rengeteg linolsavat tartalmaz, melynek komoly egészségügyi jelentősége van. A linolsav felel az úgynevezett ceramidok előállításáért, melyek a felső bőrrétegünk fontos alkotóelemei. Ezek őrzik bőrünk nedvességtartalmát, továbbá megvédik azt a káros környezeti hatásoktól. A linolsav gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően fontos szerepe van az olyan gyulladásos bőrbetegségek kezelésében is, mint az akné vagy a napégés.

A homoktövis olaj azonban nem csupán az orvosok körében örvend nagy népszerűségnek, hanem a szépségiparban is. Az argánolajhoz hasonlóan sűrűn használják olyan hidratáló krémekben és kenőcsökben, melyek bőrirritációk, sebek, kiütések és ráncok ellen hatásosak.