Közösségi élmények és szakmai támogatás

A tanító is holtig tanul… A legfrissebb pedagógiai módszerekre és eredményekre nyit ablakot a Pedagógus Expo február 23-án, szombaton a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény házigazdája Novák Péter, az előadók sorában pedig többek között olyan nagy személyiségek, mint Böjte Csaba, Gyarmati Éva vagy Jocó Bácsi…

2018-ban 26 ország 2000 magyar pedagógusa vett részt a rendezvényen a Kongresszusi Központban. Ahogy a tavalyi évben idén is négy teremben tartott szakmai előadásokra látogathatnak a részvevők. Emellett szakmai kiállítók mutatják be a pedagógusok munkáját segítő szolgáltatásaikat és termékeiket.

„Az a célunk, hogy közösségi élményen keresztül szakmai támogatást és emberi indíttatású megerősítést adjunk mindazoknak, akik gyermekeink nevelésével és oktatásával foglalatoskodnak.” – foglalja össze Balatoni Kata, szervező, aki neveléstudományi kutatókén és néptáncpedagógusként missziójának tartja a hazai pedagógus szakma ösztönzését.

A rendezvény célcsoportját részletezve hozzáteszi: „A célközönség körébe tartoznak az anyaországban dolgozó bölcsődei gondozók, óvodapedagógusok, tanítók, a magyarországi nemzetiségi intézmények pedagógusai, a szórvány magyarság és a diaszpóra területen működő magyar közösségek oktatói.”

Jó hír még az érkező pedagógusok számára, hogy a rendezvényen való részvétel 5 kreditet biztosít a kötelező pedagógus továbbképzés szabadon választható pontrészéből. Ahogy a szervezők ígérték, a Pedagógus Expo közösségi élményt ad; ennek szellemében egy különleges koncerttel zárul a rendezvény Szarka Tamás és zenekara jóvoltából.

Előadók:
BALATONI KATA – neveléstudományi kutató, néptáncpedagógus, programgazda,
BÖJTE CSABA, – Ferences rendi szerzetes
GYARMATHY ÉVA – pszichológus
JOCÓ BÁCSI – Balatoni József, iró, tanár, médiaszemélyiség
valamint Varga László, Bajzáth Mária, Korzenszky Klára, Szegleti Gabriella, Porteleki Sári, Pálfi Sándor, Tibenszky Móni Lisa, Asztalos Kata

Az Expo zárásaként SZARKA TAMÁS és zenekara ad koncertet.
Házigazda: BALATONI KATA és NOVÁK PÉTER

http://pedagogusexpo.hu