Mosoni Máriának többé nincs szüksége műfogsorragasztóra.

Aki műfogsort visel, az biztosan szembesült már az ezzel járó problémákkal…és talán már azt is mondták neki, hogy ezekkel együtt kell tudni élni… Mégis sokan nem tudják megszokni a műfogsor viselését. Csináltatnak több műfogsort, de egyiket sem tudják megfelelően használni.

 

A helytelenül használt műfogsor kellemetlenségeket okoz

Gyakori probléma a műfogsorviselők körében, hogy folyton mozog, billeg a műfogsor, a szájpadlásra fekvő lemez kellemetlen érzést, hányingert vált ki, keményebb ételeket nem tudnak megrágni vele. Mindez kihat az emésztésre, ízérzékelésre és a beszéd minőségére is.

A jó hír, hogy ma már van megoldás a műfogsorproblémákra

(Még több információ: www.mufogsorrogzites.hu)

Azonban létezik egy modern eljárás a műfogsorproblémák megszüntetésére, ami nem más, mint az extra vékony titán implantátumokkal történő protézisrögzítés.

  • Mosoni Mária már megszabadult a műfogsorproblémáktól. Arról faggattuk, neki milyen kelemetlenségeket okozott a fogsora?

“A protézisem folyton mozgott, mivel nem volt fogam, amihez rögzíteni lehetett volna, ezért ragasztani kellett. A ragasztót viszont egyszerűen nem tudtam elviselni, és az étel is mindig a fogsorom alá szorult.”

  • Ha jól tudom, Ön elvégeztette a protézisrögzítést. Milyen most a műfogsorviselés?

Igen, nekem már stabil a fogsorom. Az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés óta viszont olyan, mintha saját fogam lenne. Evésnél, beszédnél nem okoz többé problémát. Ráadásul a protézis ki- és betétele könnyedén megy.

 

Így történik a protézisrögzítés

Megkértük Dr. Szabó Lászlót, a kizárólag műfogsorrögzítésre specializálódott rendelő alapító-igazgatóját, meséljen a protézisrögzítésről.

  • Mennyire elterjedt hazánkban a protézisrögzítés?

Bár az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés Nyugat-Európában és az USA-ban már több évtizede bizonyít, Magyarországon még csak 5 éve jelent meg és még nagyon kevés rendelő foglalkozik műfogsorrögzítéssel. Rendelőnket éppen azért hoztuk létre, hogy legyen egy hely, ahol a műfogsorviselők is megnyugtató megoldást kaphatnak a problémáikra.

  • Doktor úr, mi a protézisrögzítés lényege?

„Egy kezelés során, az alsó fogsor rögzítése esetén 4 darab – felső fogsor esetén 6 darab – extra vékony titán implantátumot helyezünk be az ínyen keresztül az állcsontba. A titán biológiailag semleges, így nem vált ki allergiás reakciót, sőt 3 hónap alatt a csontsejtek ránőnek a felszínére! A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentok gondoskodnak, melyek az implantátum gömb formájú végére pattannak rá. Amennyiben a meglévő műfogsor megfelelő minőségű, egy kis átalakítás után az is használható, nem kell újat készíteni. A kezelés során egy napig sem marad a páciens fogsor nélkül. A rögzített műfogsor véletlen elmozdulása kizárt.

  • Valóban jó megoldás ez a műfogsor rögzítésére?

Igen, legalábbis több mint 1000 páciensünk véleménye alapján nyugodtan mondhatom, hogy az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés gyökeresen megváltoztatja a műfogsorviselő életét, aki ma még nap mint nap küzd a műfogsorproblémáival. A kezelés után a legszembetűnőbb változás, hogy a műfogsor többé nem mozog, stabilan a helyén marad, a páciens keményebb ételeket is képes elrágni és kényelmes lesz a műfogsor viselete.

  • Ez nagyon jól hangzik, már csak egy kérdésem van, hol tud érdeklődni az, akinek gondjai vannak a műfogsorával?

Szakavatott kollégáim szíves válaszolnak a protézisrögzítéssel kapcsolatos kérdésekre a 06 30/872 9990-es számon, de időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes konzultációs vizsgálatra, ahol pontosan kiderül, milyen lehetőségeink vannak adott páciensnél a protézisrögzítésre. Emellett kérhetik ingyenes tájékoztatónkat is a fenti telefonszámon, vagy a www.mufogsorrogzites.hu oldalon!

 


Várjuk Magyarország első, kizárólag műfogsorrögzítésre szakosodott rendelőjében, immár két városban.

Műfogsor Rögzítő Központ
Budapest V. Falk Miksa u.13.
Kecskemét, Temes tér 10.
06 30/872 9990
www.mufogsorrogzites.hu

 

 

 

szponzorált cikk