A pulyka kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, viszont tömörebb és ízletesebb, mint például a száraz csirkehús. A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, zsírtartalma nem éri el az 1%-ot, így zöldséggel, gyümölccsel kombinálva remekül beilleszthető a kiegyensúlyozott, egészséges étrendbe.

Hozzávalók 4 főre

• 60 dkg pulykamellfilé

• 150 g szeletelt trappista sajt

• 150 g pulykamellsonka

• só ízlés szerint

• bors ízlés szerint

• 3 evőkanál finomliszt

• 2-3 db tojás

• 150 g zsemlemorzsa

• 4 dl napraforgó olaj


Köretnek
80 dkg sütni való burgonya
Olaj

Elkészítés:
Vastagabb szelet pulykamelleket szeletelünk, zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A zsebbe sajtot és sonkát teszünk. Bepanírozzuk, akár duplán is, és bő olajban szép aranybarnára sütjük. Sült krumplival tálaljuk.

Forrás: gallicoop.hu