Melitta horoszkóp (02.11.-02.17.)

0
520
(Fotó: 123rf.hu)
A Bálint nap eredete

Az ókori Rómában a február 14. körüli napokban tartották Lupercalia elnevezésű vallási ünnepet.
A papok szíjakkal ostorozták a fiatalokat (főleg a nőket), hogy a rituális verés tisztulást és termékenységet hozzon.
Voltak azonban kellemesebb részei is a termékenység ünnepének. A fiatal leányok Júnó, a házasság istennőjének templomába mentek, hogy szerelmi jóslatot kapjanak jövendőbelijük kiválasztásához. A férjek virágot ajándékoztak a feleségeknek. Az egyszerű nép ifjú férfiai pedig tombolát húztak a még hajadon nők neveivel. 
A szerelem ünnepének mai elnevezése egy római pap, Szent Valentin (magyarul Szent Bálint) nevéhez fűződik. Szent Valentin állítólag isz. 269. vagy 270. február 14-én halt mártírhalált, pont azon a napon, amikor a pogány szerelmi sorsjátékokat is tartották.
Hazánkban a hagyomány helyét a rendszerváltás óta fokozatosan átvette az úgynevezett “kereskedelmi Valentin nap”. A szerelem ünnepe azóta leginkább a drága virágárusok és szívecskés lufibódék előtt kanyargó sorokról szól.
(Orosz Emese)

Kos

(március 21.-április 20.) Pénzügyek terén igen jó napok jönnek, ami remekül passzol ahhoz az elképzelésedhez, hogy olyan nagy terveket valósíthass meg, mint egy változatos utazás, autóvásárlás, vagy valami komolyabb tanfolyam elvégzése. Mindketten nagyra értékelitek egymást kedveseddel, ezért ennek kifejezésére mi sem lenne jobb, mint egy páros kényeztetésen részt venni. Ha van rá mód, menjetek el egy wellnessre hétvégére, vagy találjatok ki valamit, aminek mindketten tudtok örülni! Az egészséged az, amire most némileg több gondot kell fordítani, mert túl sokat dolgozol, serénykedsz állandóan, és ehhez a nagy energiafelhasználáshoz igencsak kell a test és lélek folyamatos edzése,

Bika

(április 21.–május 21.) Jó időszak ez arra, hogy akár elindíts egy új vállalkozást, önállóan, vagy egy megfelelő társsal összefogva. Csak ebben az esetben légy nagyon alapos az üzlettárs kiválasztásakor! És ne feledd: az egybemosott üzleti és érzelmi kapcsolatok kölcsönösen tönkretehetik egymást! Egészen jóban vagy a közhelyekkel, de ha az idén is étteremben szeretnéd ünnepelni a Bálint napot, most válasszatok valami hangulatos helyet, ami rólatok szól. Ha fizikailag távol vagy kedvesedtől, hívd fel őt, és beszélgessetek, mutasd meg magad! A Bika jegyű emberek gyakran küszködnek reumás betegségekkel, de mivel te jó karban vagy az állandó odafigyelésnek köszönhetően, ezért most ezekben a hetekben nem lesz problémád az egészségeddel sem. Azonban, hogy ne is legyen, fordíts nagy figyelmet arra, hogy elegendő vitamint, nyomelemet tartalmazó étket vegyél magadhoz!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A csillagok azt mondják, hogy a mostani a befelé tekintés időszaka lesz számodra. Éppen ezért olyan programra vágysz, amelynek hatására még többet fedezhetsz fel magadból, a világodból, egy magasabb szinten. Menjetek el olyan helyre, ahol csodálatos a kilátás, és ahol nagyot lehet sétálni, miközben meg tudjátok osztani egymással gondolataitokat. Csak akkor jöhet el számodra is az anyagi biztonság, hogyha magad végzed el a feladatokat, ráadásul minél gyorsabban és alaposabban. A hónap folyamán sok használható ötleted támad, kreativitásod az egekben szárnyal, használd ezt ki, és talán most lehetőséged lesz az előrelépésre. A sokféle megoldandó probléma miatt megtörténhet, hogy apróbb egészségügyi gondjaid támadnak, így például küzdhetsz némi gyomorfájással, vagy gyomorégéssel.

Rák

(06.22.–07.22.) Nem biztos, hogy egy csendes Bálint napra vágysz, sokkal inkább valami pezsdítő bulin vennél részt szerelmeddel. Ez lehet egy jó koncert, vagy egy stand up comedy, egy mozielőadás is. A lényeg, hogy jól szórakozzatok együtt. Hogy mit hoz az este később, az majd magától alakul. Pénzügyeidben nagyobb változások nem lesznek mostanában, de talán egy kicsit mégis lazíthatsz a nagy spórolások után. A közérzeted kielégítő, sőt jó lesz mostanában, az egészségeddel nincs különösebb probléma. Ettől függetlenül ne hanyagold el sem a tested, sem a lelked ápolását!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Becsületesen járj el minden üzleti ügyben, mert ha nem így teszel, akkor az egész végkimenetele több kárral járhat, mint haszonnal. Az egészségeddel jóval többet kellene törődnöd februárban, mert az állandó hajsza és az izgalmak eléggé megviselnek, fizikailag és lelkileg is. Mint Oroszlán szülött, nem nagyon tudod korlátozni a bevállalt munka /tanulás mennyiségét. Ezen mindenképp változtatnod kell, mert ha lerobbansz egészségileg, akkor a munkából is kieshetsz, az pedig lelkileg is megviselne. Nem elégszel meg olyan programmal, amiben nincs izgalom? Miért ne lehetne érdekesen romantikázni, nemde? Menjetek el egyet síelni, túrázni kedveseddel olyan helyre, ahová mindig is vágytál.

Szűz

(08.24.–09.23.) Szűzként nagyon szeretsz elveszni a részletekben, és kifinomult érzékekre épülő programokon részt venni. Egy borkóstolás, igazán ideális program lehet a pároddal. Menjetek el egy hozzátok közel eső borpincébe, vagy egy olyan étterembe, ahol kedvedre való eseményt szerveznek, és igazi, tőkét látott szőlőkből készült borokat szolgálnak fel. Nem pedig a vegyipar termékeit. Az egyedül élő Szűz a napokban ne számítson fergeteges új szerelmi kapcsolatra, ez a hónap inkább arra lesz jó neked, hogy alaposan felkészülj egy új életre, a nagy találkozásra. Nemcsak a karriered építéséhez mozognak megfelelően a bolygók, de arra is remek esélyt kapsz, hogy végre aktívan ki tudd magad pihenni, és egészségedet még tovább tudd erősíteni. Semmi esetre se hagyd magad belehajszolni a folyamatos munkába, mert az állandó készenléttől, a kevés pihenéstől és a gyakori stresszes helyzetektől az immunrendszer könnyen meggyengül!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Olyan típus vagy, aki képes elbűvölni mindenkit. Nem véletlenül szeret veled lenni kedvesed is. Amint az idő és ezen belül a ti időtök is engedi, találkozzatok barátokkal, minőségi órákat is töltsetek együtt! Akár egy közös fürdőzés, kirándulás, társasjáték, vagy bármi hasonló jó program lehet. A külsődre fordíts most több figyelmet, ez ugyanis (ha még nincs társad) nem csak a megfelelő partner keresésekor fontos, de nagy jelentősége lehet a munka kapcsán is! Amennyiben például új állást keresel, rengeteget jelent az első megjelenés során alkotott benyomás. Mérlegként sajnos hajlamos vagy a fejfájásra, ezért ha észleled magadon ezt, vagy ennek a betegségnek a jeleit, mindenképp azzal kezdd a gyógyulást, hogy kicsivel több időt szánsz saját magadra, amiből legalább napi egy órát a szabad levegőn töltesz!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ha már régebb idő óta kapcsolatban élsz, egy új szintre emelkedik a kapcsolatotok. A szingliknek is jó hír, Ámor nyila mostanság eltalálja őket. Lesz köztetek aki megtartja, megünnepli a Bálint napot, és olyan is, aki messziről elkerüli ezt. A Skorpióknak meg van az a jónak (vagy rossznak?) mondható szokásuk, hogy szinte munkamániások. Próbálj egy keveset lazítani a túlfeszített tempón! Pénzügyek terén nem olyan rosszak a dolgaid. Jegyedre jellemző, hogy gyakorta lépnek fel bőrbetegségek, kiütések, így erre fordíts különös gondot! Ha ilyesmit tapasztalsz, semmi esetre ne kezdj mindenféle bizonytalan eredetű kenőcslő orvoslásba! Az izzadás például méregtelenítő hatású, és ha ezt egy intenzív párnacsata során éred el, még tetszeni is fog ez a fajta „terápia”.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A pénzszerzési manővereid közepette többet kell törődnöd ezekben a hetekben az egészségeddel, ezért is, és a téli időszakban könnyen felmerülő vitaminhiányos állapot miatt is a megszokottnál jóval több vitaminra és vitamindús ételre van szükséged. Idén már nem éred be, csakis a legjobbal. Egy olyan párral, akinek komolyak a szándékai, és akire lehet építeni. Miért ne mennél el egy színházba, vagy bármilyen élő előadásra? Ez lenne számodra a legértékesebb program, amit a potenciális jelölttel együtt élvezhetnél. A reakcióin például pontosan megismerheted a belső énjét. De ne feledd: ez fordítva is igaz, rólad is kiderülhet, mit szeretnél elrejteni a világ elől!

Bak 

(12.22.-01.20.) Várod is a Bálint napot, meg nem is. A párod mindenben támogat és segít téged, hogy a lehető legjobban kiteljesedhess. Mivel szereted a hasznos időtöltést, ezért egy tartalmas beszélgetés, esetleg szabadulószoba például tökéletes program lenne a kedveseddel, ahol új benyomásokat szerezhetnétek. Kiváló alkalom ez, hogy a jövőt tervezgesd több szempontból, így a pénzügyi kérdésekkel is foglalkozhatsz, amelyek egyébként nagyjából kedvezően alakulnak. Az egészségedet nem fenyegeti komolyabb veszély, fizikailag, lelkileg, szellemileg is próbálod tartani magad. Fontos azonban, hogy folyamatosan megtámogasd a szervezetedet azokkal a vitaminokkal és minden hasonlóval, amelyekkel ez az állapot hosszabb távon fenntartható.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A Hold biztosítja, hogy fülig belebolondulj kedvesedbe, ha új a kapcsolat, vagy eddig még ne lettél volna oda érte olyannyira. Használd ki a romantikus hangulatodat, és írj neki egy szívhez szóló levelet, amelyben biztosítod a háládról, mindazért, amivel örömet okoz neked az életben. Tűnjön ki belőle, hogy ezt nem csak az ágybéli tetteire érted! Az egészségedet nem fenyegeti veszély, mégis légy résen és figyelj, vigyázz magadra! Elsősorban nem is a betegségektől kell tartani, arra ügyelj, hogy a nagy kapkodások közepette ne érjen semmiféle baleset! Igen kedvező jelek mutatkoznak az üzleti és pénzügyi életedet illetően, amibe most belefogsz, az ha várni is kell rá kicsit, de mind jól fog alakulni.

Halak

(02.20.– 03.20.) Mivel eléggé elhavazott vagy munkával és tennivalókkal, ezért számodra már az is nagy szó, ha kedveseddel kettesben és nyugalomban tölthetsz el egy estét. Ha csak ültök a nappaliban, eszegettek, később megmasszírozzátok egymás fáradt testét, esetleg halk zenével és egy pohár bor, vagy üdítő mellett beszélgettek, úgy érezheted, tiéd a világ. Erre vártál, erre vágysz. Úgy tűnik, már túl vagy egy kisebb téli fel/megfázáson, de mivel eléggé felfokozott és strapás életet élsz, így neked folyamatosan oda kell figyelned a helyes táplálkozásra, és arra, hogy kellően ki tudd pihenni magad. A újra meg újra visszatérő prüszkölés, krahácsolás is megérne egy nyomozást, nem természetes állapot, ha hónapokig eltart!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online