Melitta horoszkóp (05.01.-05.07.)

0
404

A fogyó Hold ránk gyakorolt hatásaival.

KOS

(március 21.–április 20.)  Ez a hét kedvező arra, hogy pároddal végre tisztázzátok, a köztetek fennálló feszültség eredetét. Fontos, hogy most ne a saját igazatokat ismételgessétek, mert az olyan szakadékot eredményez, amit nehéz lesz bármelyik félnek áthidalni. Kiemelkedő időszak ez, hogy életedet figyelve fontos felismeréseket tegyél. Belső világunk amúgy is tele van ítélkezéssel, magunkra, a környezetünkre is. Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni! Egy váratlanul adódó utazási lehetőségre bólints rá, akár szakmai, akár privát területről hívnak meg! Ha belemégy, nagyon jól fogod érezni magad. 

A Hold komoly mértékben fejti ki energiáit: mint Arisztotelész is mondta, a Hold ugyanúgy hat az agyra, akár a tengerekre, hiszen az agyat is víz öleli körül. Rád ezen a héten úgy fog hatni, hogy elképesztően túlzó álmodozásra leszel hajlamos. 

Bika

(április 21.–május 21.) Az előrejelzések szerint a hét első felében jegyedben tevékenykedő Mars feltölt energiával, ami jelentősen meg fogja könnyíteni napjaidat. Ez szakmai szempontból kifejezetten nagy lendületet fog adni, főként az első dekádban született Bikának. Ki kell használni minden lehetőséget, beleértve a tehetséget, amivel születtél. A kemény munka és az erőfeszítések kifizetődőek lesznek. A párkapcsolatodban olyan időszakot élhetsz meg, amikor a társadnak sokkal fontosabb a kettőtök viszonya, mint bármi más. Ezért talán olyan dolgokat is képes lesz megtenni, amikért eddig könyörögni kellett. 

Fogy a Hold, melynek hatását te is érzed. Nálad ez a fázis a testi-lelki nagytakarításra kiválóan alkalmas. Ha diétába, fogyókúrába fogsz, akkor ez különösen nagyszerű időzítés. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Kifejezetten vitatkozós kedvedben vagy mostanában. Jól érvelsz, de vigyázz, nehogy megbántsd azokat, akiknek olyan sokat köszönhetsz! Értékes felismeréseid lehetnek, csak figyelj jobban befelé. Csak semmi heveskedés! Mindent megfontoltan és meggondoltan kell tenned, akkor nem követsz el nagyobb baklövéseket, sőt még azt is elkerülheted, hogy bizonyos szituációban magad alatt vágd a fát! Találkozhatsz az exeddel, ami nagyon felkavar. Teljesen ledöbbenhetsz azon, ahogy viselkedik veled. 

Számodra a mostani holdfázis segíthet, ha le akarsz tenni egy eddig cipelt terhet. A kozmetikai tisztító kezeléseket és a hajvágást is érdemes mostanra időzíteni, illetve általában minden folyamat indítását, melynek során meg szeretnél szabadulni valamitől, valakitől.

Rák

(06.22.–07.22.) A Plútó lehetőséget ad arra, hogy megfizettesd másokkal azt, amit kaptál. Vagyis olyan kihívások elé állít, amikor esélyed lesz törleszteni gyötrelmeidet, melyeket mások okoztak. Valószínűleg a karmád is így kívánja, hogy ezt megtedd. Közben a Neptunusz a spirituális oldaladra kíván majd hatni, hogy elkezdi lelkedet regenerálni és erősíteni. Ellenben munka és karrier tekintetében csak pozitív változás várható, ami nagyot lök majd az atmoszférán, ami körülvesz. Szerelemben, ha minden stresszt és nehéz pillanatot sikerül magad mögött hagyni, akkor kivételesen erős lesz a köteléketek. Szerencsére partnered ugyanolyan lelkesen akarja építeni a kapcsolatotokat, és a maga módján igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy boldogok és elégedettek legyetek. Pl. ajándékokkal, meglepetésekkel próbál levenni a lábadról. 

A fogyó Hold jelenlegi hatása szerint szervezet fájdalomküszöbe magasabb lehet ebben a fázisban, és ilyenkor a fertőzésektől is könnyebben, hamarabb meg lehet szabadulni. Élj a lehetőséggel!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Hozzá vagy szokva ahhoz, hogy büszke legyél magadra, mert az élet minden területén jól teljesítesz. Sajnos a hét fordulóján pár napig nem kedvez a szerencse, de azt követően sok hónapig neked áll a zászló.  A párkapcsolatban élők azon törik a fejüket, miként tehetnék még erősebbé a kapcsolatukat, hogyan szilárdítsák meg azt, és ez vezérli őket a nagy lépések megtételére. Az erre hivatott személyes bolygó segít majd felkészülni a nagy elköteleződésre, ami nem csak házasságot, de gyermekvállalást, vagy karrier tekintetében üzleti stabilitást is jelent. Ezen a héten főleg a diák szerelmek erősödnek, aminek az eredménye a lesz, hogy alig várják az iskolák, egyetemek megnyitását. 

A Hold ciklusának változása rád is hatással van. Mintegy 21 nappal az újhold után következik a fogyó hold. Mint egy nagy „kilégzés”, kimos, kiizzaszt, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra serkent.

Szűz

(08.24.–09.23.) Használd a Jupiter áldásos hatását arra, hogy szeretteiddel tisztázd az esetleges félreértéseket, őszintén elbeszélgess velük arról, amiről korábban nem mertél! Ha szükséges, oszd meg velük az igazságot! Ezáltal nemcsak rendbe teheted kapcsolataidat, de magasabb szintre is emelheted azokat. Általánosságban elmondható, hogy még több hétig a kontaktusok játszanak majd központi szerepet életedben. Jól tennéd, ha nagyon ügyelnél arra, hogy kivel osztod meg a véleményedet, a nézeteidet, mert minden esély megvan arra, hogy az illető eltúlozva, kissé elferdítve adja tovább, és emiatt még igen kínos helyzetbe kerülhetsz. 

Műtétek, szépséggel kapcsolatos beavatkozások időpontjára ez a fogyó Hold periódus a legalkalmasabb, de figyelni kell arra, hogy pl. a betegség szimbolikusan melyik asztrológiai jegyhez tartozik, hogy ne abban a jegyben álljon a Hold (Pl. térdműtétre ne Szűz Hold idején kerüljön sor).

Mérleg

(09.24.–10.23.)  Csak minimális árnyék vetül az életedre, de azt ügyesen megoldod. A sors tesztelni fogja intelligenciádat, felfrissítve, felerősítve ezzel szürkeállományod kapacitását. Az előrejelzések szerint neked is főként a kapcsolataid játszanak jelentős szerepet életednek eme szakaszában. Előfordulhat, hogy egyes viszonyok jobbak lesznek, és megerősödnek, míg mások véget érnek. Illetve váratlan, de ugyanakkor érdekes emberekkel is megismerkedhetsz. Az egyedülállók életében feltétlenül új, sorsszerű találkozást tartogat a bolygók pillanatnyi állása. A szerelmi kapcsolatoknak jót tesz, ha néha külön töltötök némi kis időt. A sok veszekedés, civódás kellően eltávolított benneteket egymástól, ideje lenne némi furfangot bevetni az újbóli harmónia érdekében!

 Ebben a fogyó Holdas időszakban az erők belülről kifelé áramlanak. Jót tesz ilyenkor a nyirokmasszázs kezelés, de alkalmas az időszak méregtelenítésre, diéta elkezdésére, fogyásra, tisztító kezelésekre, testi-lelki szinten egyaránt.

Skorpió

(10.24.- 11.22.)   A Jupiter már a hét elején rá fog mutatni arra, hogy ha el kívánod érni a céljaidat, akkor tenni is kell érte. Sajnos nem úgy működik, hogy egy tündér varázsütésre elintéz neked mindent.  Eredj a vágyaid után, keresd azoknak és életednek értelmét, nem utolsósorban a lehetőséget! Olyan fejlődési élményekben lesz majd részed, amit sose fogsz elfelejteni. Munkában régóta halasztott és húzódó ügyek körmödre égnek, melyeket gyorsan el kell majd végezni. Melletted lesz a szerencse, ami nem csak a karrierben, hanem az anyagiak tekintetében is meg fog mutatkozni. 

Mivel a Plútó a 3. házban aktivizálja magát, akár külföldi munka is kilátásba kerülhet. Használd a Hold energiákat! Problémás bőr tisztítását is a legjobb fogyó holdnál végezni, mert kevésbé keletkeznek sérülések, sebek.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Már hét elejétől rájön a Nyilasra egyfajta igazságkeresési késztetés. Folyamatosan arra törekszel, hogy megértsd a világot, és ezen belül betöltött szerepedet. Mindez segít szélesíteni látókörödet, és különböző filozófiai, vallási irányzatok felé terel. Tudnod kell alkalmazni a megszerzett bölcsességedet, és fel kell tudni mérni a következményeket, hogy egy-egy döntés mit idézhet elő hosszú távon. Amennyiben anyagi jellegű problémád van, az most könnyedén és neked tetsző eredménnyel oldódhat meg. A szerelmi életed akkor lesz olyan, mint amilyenre sóvárogtál, ha el tudod fogadni a partneredet olyannak, amilyen. Ha nem erőlteted rá az akaratodat, nem lógsz állandóan a nyakában, és nem szívod a vérét. 

Amennyiben van kis telked, kerted vedd figyelembe a Hold segítő hatását. Kártevőirtásra fogyó holdkor kerítsünk sort, a föld felett garázdálkodókat Nyilas és Ikrek napokon, a földben élőket Bika, Szűz, Bak napokon támadjuk. A gyomnövények ellen is lehetőleg fogyó holdkor tegyünk!

Bak 

(12.22.-01.20.) A Plútó hatásának köszönhetően radikális életmódváltás mutatkozik életedben. Folyamatosan felszínre fognak jönni legmélyebb félelmeid – némelyikkel nem lesz könnyű szembenézni – rejtett érzéseid, és titkaid egyaránt. De nyugi, a kemény munka és szorgalom meg fognak térülni! Kapcsolataidnak sikere rajtad múlik és azon, mennyire akarod őket rendbe tenni és ápolni.  A szingliknek, akik egyébként mágnesként vonzzák a kérőket, ez olyan szintű változást jelent, hogy megtalálják a leendő hitvesüket, és sokkal lángolóbban, intenzívebben élik meg a szerelmet, mint eddig bármikor. Ha a párkapcsolatban élőknél vita merülne fel, kizárólag a nyugodt megbeszélés és kompromisszum vezethet sikerre.

Ha kedvet kaptál az újholdas léböjt naphoz, fogyó holdkor, azaz most felkészítheted rá testedet – lelkedet! Gondold át az elmúlt időszak történéseit és tanulságait! Engedd el, ami már nem használ, végezz testi – lelki nagytakarítást, így a közeledő Újholdkor tudatosabban, magabiztosabban kezdhetsz el egy új ciklust!

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Kiváló ez az időszak ingatlannal kapcsolatos ügyek intézésének. Akár veszel, akár eladsz, nagyon jól járhatsz. Költözés lehetősége is felmerülhet. A régi párkapcsolatokban a társad most jöhet rá arra, milyen sokat veszíthet azzal, ahogy korábban viselkedett. Igyekezni fog, hogy helyrehozza a dolgokat, és megpróbál marasztalni. Persze, te nem tudsz mindent azonnal elfelejteni, de ne dönts elhamarkodottan! Ha lehetőséged lesz külföldre utazni, fantasztikus élményben lehet részed. Mindenesetre határozd el előre, hogy nem hagyod magad felbosszantani az utazás kellemetlen pillanatai miatt! 

A Hold mostani állása segít abban, hogy többszöri nekifutásra levetkőzd komplexusaidat, prűdségedet, és új alapokra építve bátran éld meg az életnek szebbik, jobbik oldalát. 

Halak

(02.20.– 03.20.) Kiváló ez az időszak szerződés kötésére, megállapodásra. Szomszéddal, testvérrel is rendezheted a kapcsolatodat. Szerelmi életedre a felfokozottság lehet a jellemző. Ebben segít a kezed állapotának javulása is. Amennyiben szülő vagy, gyermeked miatt a hangulatod hullámzóvá válhat. Próbáld meg az akaratodat szelíd, de következetes rábeszélés formájába önteni, így biztosan elérheted azt, amit akarsz! 

Rendkívül eredményes lehet ez a hét akkor, ha diétázol, az egészséges életmód segítségével könnyedén szabadulhatsz meg pl. a súlyfeleslegektől. Ebben a holdfázisban száműzheted azokat a negatív tényezőket, amelyek akadályozzák a boldogságotokat – például a gyakori veszekedést, a hűtlenséget, az ingerültséget stb. Ceruzával írd fel azt a nehézséget, tulajdonságot, vagy eseményt, ami útját állja a harmóniádnak, és helyezd olyan tálba, amibe zsályát tettél. Esti órákban égesd el!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu