Melitta horoszkóp (08.26.-09.01.)

0
6058
Van a jó tudás, ami ahhoz kell, hogy tudjál gondolkozni. A mai világban sok mindent ki lehet guglizni, de ha a fejedben nincsen semmi, akkor nem tudsz gondolkodni, nem tudsz kérdéseket feltenni, nem tudsz problémákat megoldani.
(Gundel Takács Gábor)

Kos

(március 21.-április 20.) Közeleg az iskolakezdés. Lehetséges, hogy a Kos ifjonc kínlódásnak éli meg, nehezebben rázódik bele a kötelességekkel teli hétköznapokba. Segíthet, ha megpróbálunk neki valamivel kedvet csinálni az iskolához. Dicsérjük meg a lehető legtöbbször, a pozitív megerősítés eredményes lehet! Mivel a mostani gazdasági helyzet a te életedre is rányomja a bélyegét, sajnos kalkulálhatsz azzal, hogy anyagi nehézségekkel találod szemben magadat. Nyugi, olyan erős jegy, mint a Kos, meg tudja majd oldani! Sajnos ez az átmeneti időszak megviselheti a párkapcsolatodat is.

Bika

(április 21.–május 21.) A Bika jegyű gyermeknek nincs sok kedve az iskolába járáshoz, miután a nyári pihenés boldog időszakot jelentett számára. Ebben a kissé bátortalanabb hangulatban az iskolatársakkal is lassan tud barátkozni. A szülők úgy érzik, hogy túl sok elintéznivalóval jár az iskolakezdés. Mivel időhiányban szenvednek, a beszerzések, így az ebédbefizetés is utolsó pillanatra marad. Bár a világ állandó átalakulása nagyon megviselheti a Bikákat, adottak lesznek a feltételek, hogy a személyes és a szakmai kapcsolataidat fejleszd sőt, még egy új érzelmi kapcsolatra is lehetőséged nyílik.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Ikrek gyermek szeretne aktívan részt venni az iskolai életben. Ne lepődjünk meg, ha szakkört, vagy sportot választ magának, hagyjuk, hogy önállóan eldöntse, hogy mi érdekli igazán! Ikrek szülők örülnek az iskolakezdésnek, hiszen hasznosnak és értékesnek tartják a tudást, amellyel gyermekük gazdagodik. Szerelemben akadnak jelentkezők, de nem érzed magadat késznek arra, hogy komolyan elköteleződj. Ennek ellenére nincs kizárva, hogy boldogságban telnek a hónapok, mert a családi életedben harmónia van kibontakozóban.

Rák

(06.22.–07.22.) Rák gyermek nagyon magabiztosnak tűnhet, de belül önbizalomhiánytól szenvedhet. Ne tévesszen meg minket, ha hangosnak, vagy nagyon vidámnak látjuk! Elképzelhető, hogy ezzel a szorongását próbálja leplezni. Segíthet, ha beszélünk neki a saját iskolai élményeinkről. A szülők alapvetően visszahúzódó hangulatban vannak, így az iskolával együtt járó kötelező társasági élet teher lehet számukra. Míg a karrier és a pénzügyek terén viszonylagosan kedvező fordulat várható, addig a magánélet nem feltétlenül alakul ennyire gördülékenyen.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Az Oroszlán gyermek keresi az alkalmakat, hogy félelmeit, örömeit megossza szüleivel. Esténként nézzük kevesebbet a tévét, inkább beszélgessünk! Bátorítsuk gyermekünket, hogy Ő is őszintén megossza velünk a gondolatait! Felnőttre komoly feladatok várnak a mindennapokban, melyek elsősorban a párkapcsolatot érintik majd. Nem feltétlenül úgy, hogy rossz irányba haladnak, de az biztos, hogy fejtörést okoz azok megoldásának megtalálása.

Szűz

(08.24.–09.23.) Már tanuló Szűz gyermeknek nem okoz gondot, hogy visszailleszkedjen az iskolai életbe. Valójában már hiányozhat is neki a suli, szeretne valami hasznos dologgal is foglalkozni. Tele van érdeklődéssel és kíváncsisággal, s egy jó pedagógus mellett az egekbe szárnyalhat. Szűz szülőknek mindenre jut idejük. Időben beszerzik az iskolaszereket, s még tartalék ceruzákról, füzetekről is gondoskodnak. Párkapcsolatban megeshet, hogy kicsit egymásra untatok, vagy beszippantottak benneteket a hétköznapok, de ezek olyan gondok, amikre könnyen találhattok megoldást, ha szeretnétek.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A Mérleg gyermek sok félelmet táplál magában az iskolakezdéssel kapcsolatban. Segíthet, ha elmondjuk neki, hogy körülbelül milyen kívánalmaknak kell majd megfelelni. Szülőknek sok lehet a munkahelyi stressz is, így az iskolakezdést zötyögősen élik meg. Későbbiekben a pénzügyi szabadság már rövidtávon is elvezet oda, hogy csak egymásra, a közös fejlődésetekre kelljen koncentrálnotok.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Skorpió gyermek várja az iskolát, hiányoznak a régi barátai. Ha elsős lesz, akkor pláne tele van izgalommal és kíváncsisággal. Rengeteg új barátság, inspiráló kapcsolat vár rájuk A szülők szokatlanul nagy elánnal vetik bele magukat az iskolai életbe. Azt sem bánják, ha szervezési feladatokat kapnak. Felnőtt esetében olyan jelölt felbukkanása várható az életedben, akire nagyon nem számítottál. Ha eddig az egyedülállók táborát gyarapítottad, akkor most berobban a szenvedély az életedbe. A párkapcsolatban élőket sem hagynám ki, még a család is gyarapodhat.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A Nyilas gyermek nagyon örül, ha új tantárgyakkal gazdagodik az órarendje. Az új tanulmányokban nagyon sikeres lehet. Különösen a nyelvtanulásra érdemes hangsúlyt helyezni. Szülők is rengeteg új dolgot tudhatnak meg gyermekükről. Kiderülhet, hogy olyan képességekkel is rendelkezik, amelyek eddig nem voltak nyilvánvalóak. A csillagok óvatosságra intenek, lehetséges, hogy mások irigyek a sikereidre és megpróbálják akadályozni az előrejutásodat, ami természetesen a magánéletedre is hatást gyakorolhat.

Bak 

(12.22.-01.20.) Bak gyermek szélsőségesen viszonyul az iskolakezdéshez. Ha kedve van az iskolai élethez, vagy eddig sikereket ért el, akkor teljes erőbevetéssel lát neki a tanulásnak. Ha csalódott és rossz élményei vannak, akkor egyáltalán nem hajlandó együttműködni. A Bak szülők igazi védelmet nyújtanak a gyereknek, talán túlságosan is meg szeretnék védeni, például az iskolai konfliktusoktól Arra érett Bakok számára nagyon kedvező időszak következik ősszel – legalábbis, ami a párkapcsolatot illeti. Békésnek, harmonikusnak ígérkezik az elkövetkező néhány hét, hónap. és úgy fest, a vágyott bizalom is a helyére kerül.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A Vízöntő szülők az iskolakezdéssel lehetőséget látnak a társasági életre. A baráti szálak is megerősödhetnek a szülőtársakkal  Vízöntő gyermek örül az iskolakezdésnek, hiszen unja már a nyári szünet viszonylagos tétlenségét. Ha új tantárgyai lesznek, akkor nagy lelkesedéssel várja a vadonatúj ismereteket. Kedvezőnek tűnik ez az ősz a csillagok állása szerint, legalábbis azoknak a Vízöntőknek, akik házasok, vagy párkapcsolatban élnek. Örömmel fog eltelni minden közösen megosztott óra és szép programok elé néztek.

Halak

(02.20.– 03.20.) A Halak gyermek feszülten élheti meg az iskolakezdést. Nyugtassuk, bátorítsuk őt. Halak szülő nagyon önfejű, de kis önkontrollal nem haragítja magára sz egész iskolát. Probléma esetén soha ne hagyatkozzunk kizárólag a gyerek elmondására, kérdezősködjünk, informálódjunk! Ha úgy látjuk, hogy a tanár, vagy akár az iskola által képviselt elvek, eszmék távol állnak a szülők gondolkodásmódjától, lehet cserét kezdeményezni. Az nagyon fontos, hogy ne lássunk ellenséget a többi szülőben. Ne másokhoz mérjük magunkat, mert ebből nem születhet más, csak csalódottság. Magánéletedben próbálj örömöt találni a saját lehetőségeidben és sikereidben is! Örülj, ha valaki olyat találsz, akivel megegyeznek a céljaitok, mert így a szenvedélyt is könnyebb lesz fenntartani!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online