„Már mindig jobban közeleg a tél
s a ködköpenyű, széltarolta tájon
fakó paripán menekül az álom –
Lehullt a dér,
minden fehér
s csókos ereje messze jár a napnak, –
s szinte örvendek, hogy a rózsák,
a piros rózsák, íme, megmaradtak.”
Dsida Jenő

Kos

(március 21.–április 20.) E jegyben születettek lendülete nem csökken, bár nem biztos, hogy tudják, hogy az eszükre, vagy inkább a szívükre hallgassanak. A kettő nem zárja ki egymást, talán ebből kellene kiindulni. Pénzügyekben számíthatnak némi bevételre, melyet elsősorban munkájukat érintő célokra fektessenek be! A siker nem várat sokáig magára. A közlekedésben legyenek nagyon éberek! Már ezen a hétvégén is sokan mennek temetőbe, jó részük kerékpárral. Tartson tisztes távolságot tőlük!

Bika

(április 21.–május 21.) Jogi ügyekben, külfölddel, utazással kapcsolatosan, tanulásban komoly segítséget kaphat. Eddig eltitkolt papírok, iratok láthatnak napvilágot. Előző életének nem éppen dicsekvésre méltó részletei közül most pár kiderülhet. Vállalja fel őket, a tagadás, a céltalan, sunyi hazudozás csak ront a helyzeten!  A hatóságokkal némi konfliktusa várható, ha szerencsés, akkor csupán apró szabálysértési ügyben. Egy igen közeli hozzátartozója rokonairól lehullhat az álarc, így ön is rájöhet, mit takar a kenetteljes, farizeus modor.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Az Ikrek hatalmas lendületet, tetterőt érezhetnek, mely segítheti vállalkozásukat, erősítheti gyerekeikkel való kapcsolatukat. A sportban eredményeket, a magánéletben szerelmet hozhat. Pénzügyeiket az angyalok segítik, bőség érkezhet, mely számukra nagy megnyugvást jelent. Épp ezért ne feledkezzen meg halottai iránti tiszteletadásról, gondolja végig, mennyit köszönhet nekik! 

Rák

(06.22.–07.22.) A racionális ész helyett most a szív veheti át a vezető szerepet. Nem csoda, hisz az érzelmek, a szeretet, a szerelem ideje van. A munkájuk és a másokra való odafigyelés fontossága előtérbe kerülhet, s kapnak is hozzá előző életből jövő, némileg meglepő segítséget. Baráti körében új alakok tűnnek fel. Vigyázzon, kezelje őket, életfelfogásukat kellő kritikával, mert könnyen bajba keverhetik! Fontos, hogy velük kapcsolatos véleményét tartsa magában, mert a sértett hiúság megdöbbentő reakciókat produkálhat.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Az Oroszlán jegyben születetteket céljaik eléréséért folytatott küzdelemben most általában segítik a csillagok. Szimpatikus bölcsességük, tudásuk, higgadtságuk mindenki számára láthatóvá válhat. Próbáljanak nem mindenáron megfelelni a világnak, mert most erősen bennük lehet a konfliktusok mindenáron való elkerülése! Ez pedig akár a gyávaság látszatát is keltheti. Művészi képességeik előjöhetnek, merjék vállalni!

Szűz

(08.24.–09.23.) Munkájukban komoly sikereket érhetnek el. Nem csoda, hisz szívvel-lélekkel teszik a „dolguk”. Idővel majd céljaik megváltozhatnak, mely által újjászületnek – óhatatlan, hogy valamit el kell engedni. Ez nehéz lehet. Közlekedésben ne rohanjanak, ne legyenek türelmetlenek! Ha autót vezetnek, különösen vigyázzanak a kamikáze kerékpárosokra, akik úgy tekernek például a temetőbe, mintha vissza se akarnának jönni.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Nehézség adódhat otthonuk és a munkájuk között. Társuk hosszabb pórázra engedése, az érzelmi zsarolások elkerülése, segíthet a megoldásban. Ha bővíteni akarják pénzkereső tevékenységüket, ne ábrándozzanak, hanem tervezzenek! S lehetőség szerint ne éjszaka, mivel a kiábrándítóan józan nappali fényben sokkal élesebben látszik minden kis részlet. Már most látszik, hogy decemberi utazása során jó kis kalamajkába kerül, pont az ilyen merengések miatt. Ergo: teljes figyelemmel. összpontosítva tegyen mindent!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ha épp nem zuhog odakint az eső, nem fúj tetőreptető szél, szakítsanak időt arra, hogy minél többet a szabadban tartózkodjanak! Jót fog tenni, ha szerveznek egy kirándulást, de az is segít, ha csak sétálnak  egyet a közeli parkban. Ha olyan munkát vállal, ahol másokkal kell törődnie, jól acélozza meg szívét – lelkét! Az elesettség különböző fokozatainak közvetlen megtapasztalását csak a kifejezetten erős, szeretettel teli lélek tudja elviselni. Nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Rendkívül színes lehet most az életük, hisz szabadságvágyuk, türelmetlenségük, különleges ötleteik miatt sok eseményt élhetnek át. Mindehhez még hozzájárulhat, hogy tele vannak érzelmekkel, a „nagyon szerelem” is itt lehet a közelben. A hét közepén némi kellemetlensége lehet egy magát istenségnek képzelő, handabandázó személlyel. Ne hagyja magát! Ha jobban megnézi, láthatja, nem különb ő egy szemétdombon, nyeszlett hangon, fisztulázva kaparászó, tépett kakaskánál.

Bak 

(12.22.-01.20.) Ne rohanjanak az utakon! A türelmetlenség árát legtöbbször igen drágán kell megfizetni. Az is benne van a pakliban, hogy nem csak pénzben. Az élet többi területén a Bak jegyűekben megvan a higgadt, bölcs nyugodtság, mely igen pozitív, mondhatni teremtő erővel rendelkezik. Próbálják ezt az utakon is alkalmazni! Nagyobb összegű bevételre számíthatnak, amiből akár valamiféle kisebb beruházásra is futhatja. Közeleg a hónap vége, ne feledkezzenek meg elhunyt hozzátartozóikról!

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  A jegy tulajdonsága a végtelen szeretet, másoknak való segítés vágya. Ugyanakkor a teremtés ereje is bennük lehet, mely sok tárgyalást, beszélgetést, szereplést hozhat számukra. Munkájukban sikerek várhatók, ám a baráti körükben a szeretet áramlása elakadhat. Környezete nem érti, illetve nem hiszi el, hogy miképpen lehet a végtelenségig önzetlen. Azt hiszik, hogy ez egy szerep, egy póz. Pedig nem, a Vízöntő ilyen. Ezért is van köztük kevés politikus, bankár, és hasonló.

Halak

(02.20.– 03.20.) Legyenek éberek, mert pénzügyekben most becsaphatók! Mézesmázos szavak, cukros mosolyok, de a szemek mélyén ott látszik a kíméletlen számítás hideg csillogása. Óvakodjanak a kapzsi emberektől, nekik önök csak újabb áldozatok, akinek valamilyen módon az összes pénzét ki kell csalni! Hamarosan itt a Halottak napja. A Halak jegyűek, lelki békéjük érdekében is, feltétlenül gyújtsanak gyertyát szeretteik emlékére! Ha megoldható, mindezt a sírjuknál tegyék!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu